Brøytebil veltet på Vikna

Fører sendt til sykehuset i Namsos etter uhellet. Politiet advarer om svært glatte veger i hele distriktet.

En bil kjørte ut i skogen på Byåsen i Namsos tirsdag morgen.  

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Klokken 00.58 fikk politiet melding om et trafikkuhell med lastebil på Fylkesveg 508 ved Garstad.

Sendt til sykehus for sjekk

Brannvesenet og ambulanse rykket ut, og det ble meldt om mindre personskader.

Like etter meldte politiet om at det var en brøytebil som hadde veltet, og at den lå på siden midt i vegen. Bilberging ble bestilt, og fører ble sendt til Sykehuset Namsos for sjekk.

– Brøytebilen hadde plagdes med å komme seg opp et sted, og hadde dermed begynt å skli bakover og veltet, opplyser operasjonsleder Jonny Olsen tirsdag morgen.

Skadeomfanget er ukjent, men første melding fra politiet var at fører hadde mindre skader.


– Piggfrie dekk? La bilen stå!

Før halv fire natt til tirsdag kimte det i telefonen til Roar Hauge og Falck Namsos. Deretter gikk det i ett utover morgenen.

Tlf: 74 21 21 00 SMS: NATIPS til 2005

Litt senere tikket det inn ei melding hos politiet om at flere biler sto på Snåsaheia på grunn av det glatte føret. Situasjonen gikk rolig for seg og bilene kom seg videre etter at vegen ble strødd.

På Skage kjørte en buss med skoleelever av vegen i morgentimene.

- Det hele foregikk uten dramatikk. Elevene forlot bussen og kom seg på skolen. Vi ble tilkalt for å dirigere trafikken mens kranbilen fikk bussen opp.Vegen var ryddet rundt klokken 09.40, forteller operasjonsleder hos politiet, Jan Tore Tiltnes.

Advarer om glatte veger

Politiet melder om at det er svært glatt på vegene i store deler av distriktet, og advarer namdalinger som skal ut i trafikken.

– Trafikanter henstilles til å utvise varsomhet når de skal ut og kjøre.

NA har også fått oppfordring fra en av våre lesere til å la bilen stå i dag.

– Bruk ikke bilen i dag! Ute er det mellom en og to centimeter svart, usynlig, meget glatt is, pluss minusgrader over alt, skriver leseren, som beskriver tirsdagens føre som helt spesielt.

– Skal du gå, bruk brodder, og tenk over løypa du går til jobb og skole. Finn ruter uten bratte bakker om du kan.

Også Namsos kommune er ute med ei oppfordring til folk som ferdes ute i dag.

– Underkjølt regn fører til svært glatte veier i kommunen vår i dag. Kommunen startet arbeidet med strøing klokken 05.30 i morges. En utfordring er at regnet fryser til is over strøsanda, skriver de på Facebook.

– Alle egne og innleide mannskaper jobber nå med å strø veiene og trygge framkommeligheten. Mannskapene prioriterer bratte bakker, skoleområder og bussruter. Vi oppfordrer alle til å være forsiktig der ute!

Trailer sklei av vegen

Klokken kvart på fem tirsdag morgen fikk politiet melding om at en trailer hadde skildd av vegen ved Korsen på fylkesveg 17 i Namdalseid. Traileren hadde havnet med ett hjul utafor vegen.

– Mulig å kjøre forbi. Det er ordnet med hjelp til den, men det er glatt på stedet, påpeker politiet.

Operasjonsleder opplyser om at det ikke er snakk om personskade etter uhellet.

Aviser forsinket

Flere avisbud i Namdalen har problemer på føret. Rapporten fra Trønder-Distribusjon forteller at bil 18 står i grøfta.

– Ingen skader, men store forsinkelser på Kolvereid, Ottersøy og Rørvik. Såpeglatt og ikke strødd, flere større biler venter på bergingsbiler i dette området, skriver de.

Budene i Namsos har også problemer, og flere står i grøfta. Flere blir en til to timer forsinket da budene går deler av rutene.

– Jøa får avisene seint da Vemundvikruta, som bringer avisene til ferga, står i grøfta.

Været

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag tirsdag:

Vest og nordvest stiv og til dels sterk kuling, i ettermiddag minkende til liten kuling. Regn, snø over 400-700 meter. Sent i kveld vestlig frisk bris. Lettere vær.

På E6 mellom Sommervoll og Steinåmoen, på strekningen Grong - Mosjøen, er det nedsatt hastighet til 50 km/t og manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid. Dette melder Statens Vegvesen.