Dommerløft har gitt resultater

Dommermangelen i fotball har vært prekær, men nå peker pila i riktig retning. Det bidrar blant annet disse til.

REKRUTTDOMMERKURS Bak fra venstre: Oliver Barsøe (instruktør), Kristian Fløan, Emil Derås, instruktør Mads Følstad Skarsem. Foran fra venstre: Dennis Andre Aune og Mia Madelen Strømhylden.foto: andreas bugge sandmo  Foto: ANDREAS BUGGE SANDMO

NAMDALSAVISA

NAMSOS: I helga ble det arrangert dommerkurs i Namsoshallen. I samarbeid med fotballkretsen var også dette en del av sonesamling for spillere i 13-årsklassen.

Lederne for dommersamlinga, Oliver Barsøe og Mads Følstad Skarsem, er svært fornøyd med entusiasmen til de unge dommerne.

– Det er herlig å se så mange nye som vil satse på fotballdømming, sier Følstad Skarsem.

Etter tre teorikvelder for dommerne, var det klart for praksis denne helga. Unge dommere dømte kamper for spillerne på sonesamlinga.

Før måtte man til Steinkjer for å ta dette kurset, men for første gang kunne man i år ta dette kurset i Namsos.

– Det har vært et stort problem med mangel på dommere i distriktet, men det ser ut til å bedre seg nå, forklarer Skarsem, som selv er aktiv dommer, og har denne sesongen vært fast kampleder i 1. divisjon.

Mens kampene ble spilt, byttet de forskjellige dommerne på hvem som skulle være hoveddommer, assistentdommer og fjerdedommer.

Travelt og lærerikt

Ungene som spilte var også tydelig entusiastiske, noe som ga en fin opplevelse for de medvirkende, det være seg dommere eller spillere.

Kamper ble spilt hele tida, så det ble en travel og lærerik dag for dommerne.

– Syns du de virker ivrige?

– Ja, det syns jeg. Det er ingen tvil om at de liker det de holder på med. Jeg ser det på de at de trives og det er en bra ting. Dessuten er det en god trening for dem som spiller kamp også, avslutter Mads Følstad Skarsem.