Gir nytt syn til Tanzania

– Vi har fått inn 300 briller, nesten like mange som det bor i Namsos, spøkte Per Sundnes da han samlet inn brukte briller på Specsavers.

300 BRILLER Da NA var innom Specsavers onsdag formiddag, hadde Grete Bugge og Per Sundnes fått inn over 300 briller.  Foto: Espen Fossland

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Selv om det var en spøkefull Sundnes som møtte NA på Specsavers i Namsos, var grunnen til besøket av det mer alvorlige slaget.

Brillekjeden har i flere år gjort en innsats for mennesker med synsproblemer i Tanzania. «Gi syn til Tanzania» er et prosjekt der det samles inn brukte briller i Norge, som igjen blir tatt med til Tanzania og delt ut.

– Jeg har selv vært i Tanzania og sett hvordan det gjøres, og jeg må si at dette er det mest konkrete hjelpearbeidet jeg noen gang har vært med på, forteller Per Sundnes.

– At både barn og voksne får briller forbedrer livskvaliteten. Da jeg var i Tanzania, var det en gutt som aldri hadde sett mora si. Det kunne han endelig med nye briller, selv om det første han så var meg, legger Sundnes til.

Grete Bugge i Specsavers kan også fortelle at de gir 5.000 kroner til Anita Volden som arrangerer julefeiring for ensomme i Vemundvik kirkestue.

– Dette er en av grunnene til at jeg giddet å bli ambassadør for Specsavers for ti år siden. At de tar sosialt ansvar, er veldig viktig for meg. Og det er ikke for seint. Det er bare å ta med all slags mulige briller du ikke bruker lenger og levere dem her, smiler Sundes.