Den gode hjelperen

I snart 30 år har Solbjørg Hestø vært en uvurderlig ressurs på Seniorhuset i Namsos. Hver dag nyter kolleger og beboere godt av hennes enorme stå-på-vilje og gode humør.

Stabiliteten selv: I løpet av 28 år har Solbjørg Hestø kun hatt en sykedag, og kollegene hyller arbeidsmoralen hennes. FOTO:BJØRN TORE NESS  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Solbjørg Hestø står på og er til stor hjelp og støtte for beboerne på Seniorhuset. Hun prater med dem, hun vasker, serverer mat og gjør mye ekstraarbeid som beboerne setter stor pris på, skriver en tipser til NA.

Når NA kommer for å overleve ukas blomst vises det umiddelbart at Hestø er høyt verdsatt. Kollegene blir rørt og mener at det er meget fortjent at Solbjørg får oppmerksomhet for sitt utrettelige arbeid.

– Dette var jo veldig koselig, er Hestøs umiddelbare respons når hun får overrakt blomsten.

Hovedpersonen selv er ydmyk, og poengterer at det også er mange andre som gjør en stor innsats. Men hun setter stor pris på at folk har nominert henne, og er takknemlig for omtanken.

Hestø har nå jobbet på Seniorhuset i 28 år, og er på ingen måte lei av de daglige gjøremålene.

– Det er veldig kjekt å jobbe her. Å komme seg ut og treffe folk er noe som betyr mye for meg.

Hver dag, fra mandag til fredag, stiller Hestø opp og utfører en rekke forskjellige oppgaver. Kollegene kan fortelle at hun i løpet av snart 30 år kun har hatt en eneste sykedag. De får ikke skrytt nok av arbeidsmoralen hennes. Hestø forteller at drivkraften er å hjelpe de som trenger det.

– Det er mange som trenger hjelp, og da er det hyggelig å være der for dem. Det er mange som blir glade, og det er jo artig, sier Hestø.

Selv om den populære damen har holdt på lenge, har hun ingen planer om å gi seg med det første.

– Nei, jeg trives så godt her at jeg tenker å fortsette ei god stund til.