Kolvereid storband med helamerikansk julekonsert

For en mektig opplevelse

Stort, kraftig, profesjonelt, heftig og imponerende. Det finnes mange ord for å beskrive opplevelsen Kolvereid storband ga oss på lørdag, og alle er de positive.
NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Kolvereid storband inviterte tidlig i år til førjulskonserten «Kolvereid storband meets santa», og billettene til konserten ble kjapt revet bort. Dette førte til at storbandet satte opp ei ekstra forestilling, og til sammen fikk omtrent 700 publikummere med seg førjulskonserten denne helga.

Storbandet startet kvelden med en medley satt sammen av ulike julesanger, og dermed var den gode stemninga satt fra første stund. Applausen lot ikke vente på seg da bandet satte i gang med sine mektige toner.

Mange talenter

Konferansier for kvelden var Terje Årseth, som med sin skøyeraktige humor fortalte litt om sangene og geleidet publikum godt gjennom konserten.

Han påpekte at dette var en stor og kostbar produksjon, og at han er glad for at det finnes sponsorer i næringslivet som forstår betydninga av et rikt kulturliv.

Og et rikt kulturliv var akkurat det vi fikk se fra scenen. 12 soloartister var hyret inn for å synge en julesang hver, og det er virkelig ikke å legge skjul på at det finnes utrolig mange dyktige artister i distriktet.

Det er også verdt å nevne soloopptredene fra de ulike instrumentgruppene i storbandet, som ble toppen av kransekaka levert av storbandet. Om ikke folk visste riktig hva som finnes av lokalt kulturliv i distriktet fra før, så åpnet nok konserten til storbandet en del øyne på lørdag.

Fortjener skryt

Alt fra klassikere som «Let it snow», «Santa baby» og «White christmas» til mer ukjente julelåter som «What are you doing for christmas eve» og «Everybody’s waiting for the man with the bag» ble framført fra scenen. Alle var de amerikanske.

Produsent og musikalsk leder Øyvind Nordstrand skal sammen med resten aktørene ha skryt for å ha satt sammen et godt og sterkt program hvor frysningene sto i kø.

Dette var en stor opplevelse, og julekonserten er forhåpentlig ikke den siste av sitt slag. Etter det publikum fikk servert i helga kan det se ut som om Kolvereid storband har ei lysende framtid foran seg.

Se bildeserie fra konserten øverst i saken.

  • Namsos kammerkor og Namdalseid Songlag slo kreftene sammen

    En konsert som varmet

    Selv om de store publikumsmassene uteble, fikk de frammøtte servert en flott konsert i Vemundvik kirke.