Slik blir været på julaften

Mildgrader, en del vind og stort sett oppholdsvær er det vi har i vente de neste dagene.

SNØFRITT Det er lite som minner om vinter og jul i Namsos for tida. Sånn kommer det til å fortsette fram til julaften.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Dagene fram mot jul blir preget av stort sett oppholdsvær, men til tider sterk og stiv kuling på kysten.

– Det ser litt dårlig ut for dere i Namdalen med tanke på hvit jul, forteller meteorolog Haldis Berge.

Flere dager med oppholdsvær

Tirsdag og onsdag får vi sørvestlig vind med litt regn de fleste steder i Namdalen. I løpet av onsdag kveld blir vindretninga sørøstlig, og det kan blåse opp til liten kuling.

– Det blir mest oppholdsvær og sørøstlig er en gunstig vindretning for dere. Torsdag blir det på ny sørvestlig vindretning og sterk kuling, opplyser meteorologen.

Temperaturene vil holde seg på 0 til 2 grader, mens i indre strøk og i fjelltraktene vil temperaturene ligge på minussiden.

Ingen hvit julaften

De fleste stedene i Namdalen må bellage seg på en julaften uten snø på bakken. I indre strøk kan det hende nedbøren på lille julaften kan komme som snø.

– Slik det ser ut nå blir det sørøstlig vindretning med kuling i styrke. Det blir stort sett oppholdsvær, med fare for litt nedbør på kvelden julaften.

Varmt mandag morgen

Mange ble nok overrasket over den varme lufta folk møtte mandag morgen.

I Namsos var temperaturene på opp mot ti grader.

– Det er ikke bare i Namdalen at det var varmt mandag. I Møre og Romsdal ble det mål over 15 grader mandag morgen, sier Berge.