Stengt veg og redusert framkommelighet på grunn av ras i Namdalen

Her er Namdalsavisas morgenoppdatering.
NAMDALSAVISA

Operasjonsleder Lars Letnes i Trøndelag politidistrikt melder om en rolig natt i Namdalen.

Det eneste som har skjedd er at politiet hadde en rask trafikkontroll i Grong rundt klokka 01.00. To kjøretøy ble kontrollert, og ingen anmerkninger ble registrert.

Ifølge Statens vegvesen har det gått et snøras på Otterøya, og av den grunn er det redusert framkommelighet på fylkesveg 767 mellom Skomsvold og Lænn.

I Snåsa er fylkesveg 322 på strekningen Brede - Steinkjer stengt på grunn av rasfare.

Nyheter

12 personer omkom og 48 personer ble skadet etter at en lastebil braste inn i et julemarked i Berlin i Tyskland mandag kveld. Thomas fra Namsos befant seg like i nærheten da det smalt.

I dagens NA kan du lese at kulturhuset Kuben i Grong er ferdig tre måneder før tida. Dommen til to av elevene som fikk se innsida av den nye storstua er ikke til å misforstå: – Her vil vi gå på skole.

Du kan også lese at det ble hektisk for NA-nissen i går. Her er julegaveønskene som kom inn.

Trønder-Avisa skriver at det nå blir innspurt på julehandelen på kjøpesenterne i Nord-Trøndelag. Så langt melder nordtrønderske kjøpesenter om jevnt oppgang i omsetningen så langt i desember. Og de to neste dagene er tradisjonelt de største handelsdagene i året.

Snø til jul likevel?

Da NA snakket med meteorologisk institutt på mandag, så det helsvart ut med tanke på å få en hvit jul.

Meteorologen kunne da fortelle at det skal bli mildvær og lite nedbør fram mot jul. Nå har imidlertid Yrs langtidsvarsel endret seg noe.

Torsdag 22. desember melder det snø og null grader i Namsos. Skal vi tro Yrs værmelding skal det snø ganske kraftig denne dagen med nedbørsstyrke ned mot 8,4 millimeter.

Det er likevel en fare for at snøen regner bort dagen etterpå, da det er meldt noe regn og et par plussgrader.

I indre deler av Namdalen er det ikke meldt like mye snø den 22. desember, men temperaturen vil holde seg under null. I Ytre Namdal derimot, skal det stort sett regne fram mot den 24. desember.


Slik blir været på julaften

Mildgrader, en del vind og stort sett oppholdsvær er det vi har i vente de neste dagene.