Hjelp, det er snart juleferie...

Det begynner å hope seg opp med pakker hos Øivind Johansen. Nå håper de at folk henter dem fra butikken – raskt.

TRAVELT Morten Saugestad på Øivind Johansen har nok pakker å holde styr på før jul. Nå håper han folk henter ut pakkene de har fått hentelapp på.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Øivind Johansen i Havnegata i Namsos har hatt Post i butikk i snart fire år. Aldri har de ansatte opplevd flere pakker i butikken enn i år.

– Det er jo et kaos uten like. Vi har nesten ikke plass til flere pakker, og derfor håper vi folk er kjappe med å hente ut pakkene de får hentelapp på, sier Morten Saugestad.

Aldri opplevd makan

Saugestad jobbet også på Posten da de fortsatt holdt til på Namsos storsenter – og det er lenge siden han har opplevd noe liknende.

– Det varierer veldig hvor mange pakker vi får inn. Alt fra 50 til et par hundre. Vi har fått inn flere pakker i år enn i fjor, sier Saugestad.

Øivind Johansen har nesten ikke plass til flere pakker, og etterlyste derfor pakkenes eiere på Facebook i håp om at flere kommer seg ned til butikken for å hente ut pakkene før jul. For nå begynner det virkelig å haste. Til og med lille julaften kan du hente ut pakkene fram til klokka 18, mens på selveste julaften stenger de tidligere.

Ønsker du flere pakker under juletreet, må du altså hente ut pakkene før klokka 13 julaften.

Siste frist i dag

– Det er jo alltid noen etternølere som venter i til siste liten med å både sende og hente ut pakkene. Ettersom Posten ikke leverer post lørdager lenger, er siste frist for å sende pakkene torsdag. Da må du selvsagt sende med «Ekspress over natt» – som da blir et dyrere alternativ.

Saugestad flyttet til Namsos for seks-sju år siden, og har nesten ikke opplevd makan.

– Mange flere bestiller nok varer på nettet, og det ser vi også her, sier han.

– Men vi håper selvsagt at så mange som mulig kan hente ut pakkene før jul, legger han til.