Slik var jul før i tida

Ser du noen du kjenner?

GYNGEHEST På Einvika nordre i Flatanger er dette bildet tatt i 1956 hvor Kjell Einvik har fått gyngehest til jul. Noe han sikkert var veldig glad for. Femtitallets gaver var ikke alltid kjøpt i butikk, de kunne også være laget av ei mor, far eller annen nevedyktig person.Til venstre hans mor Gerd. Bildet har vi fått låne av Gunnar Einvik.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Før i tida er en fast lørdagsspalte der vi ser tilbake på bilder fra «gamle» dager.

Hvis du sitter på gamle bilder som du gjerne kunne tenkt deg å ha på trykk i NA, kan du sende bildene og informasjon om bildet til nils.mentsen@namdalsavisa.no.


NISSE PÅ FORSKUDD Har man bursdag 19. desember, må selvfølgelig julenissen ta en tur å besøke den som har dag. Året er 1954 og det er dagen Paal Johansen har bursdag og selskap. Her er de samlet bak fra venstre: Steinar Pettersen, jubilanten Paal Johansen, Per Moen, Rolf Finseth og Guri Sæter. Foran fra venstre: Jørgen Jørgensen, Anne lise Østerheim, Anne Karen Moen, julenissen, Toril Selnes og Svein Oluf Hammer. Julenissen var den alltid blide og trivelige Odd Solberg. Bildet har vi fått låne av Toril Selnes Myrvold. 

 

FØRSTE JUL SAMMEN Unge og forelsket var disse to som skulle feire jul sammen for første gang i 1961 Bjørg Alfsheim og Tor Tiller. Bildet er tatt på loftet på gamle Grand hotell i Namsos hvor Bjørg hadde hybel ettersom hun jobbet på hotellet og hvor Tor Tiller var på besøk. Bildet tilhører familien. 

 

JULEFRISTELSER Det var mange jenter og gutter som sto klistret til vinduet hos O.C. Dahl før jul og helst ønsket seg det meste av det de kunne se av det som var utstilt, av jente og gutteleker. Bildet er hentet fra Dahl-arkivet og er fra rundt 1960 og utlånt av Bjørn Dahl. 

 

JULEGAVE For Turid og Stein Håkon Hansen var nok den største gaven å få ei datter i 1967. Kari Lise ble født dette året å kunne feire sin første jul sammen med mor, far og storebror Bjarne på Rønningåsen i Namsos. Bildet tilhører Stein Håkon Hansen.  Foto: Privat

 

JULETREFEST Vi er ikke helt sikre på om disse to søte pikene vet at de er på sin første juletrefest, her de sitter pyntet i Sykehusbarnehagen i 1979. Jorun Kolås til venstre og Karin Pettersen gikk i sykehusbarnehagen fra de var halvåret og fram til de begynte på skolen.  Foto: Privat

MARITA OG TASSEN For barna er nok pakkene det mest spennende ved jula. Marita Strøm viser stolt fram en av pakkene med hennes navn på, vi er sikre på at hun nok fikk flere pakker denne julekvelden i 1996. Ved hennes side labradoren Tassen som også hadde husly på Sjånes på Strand i Nærøy. Bildet tilhører Reidar Wannebo.  Foto: Privat

 

HVIT JUL I RØRVIK Gammelt postkort fra Rørvik, hvor vi ønsker innspill om ca. årstall. Vi drister oss til å mene at det er Berggården til venstre på bildet, ellers er kirka et godt utgangspunkt for å bestemme årstall. Bildet tilhører Eva Knudsen.