Jubileumsforestillinga til UL Fram på Otterøya ble en drøy times lang triumfferd

Sjeldent god og lattervekkende julerevy

Julerevyen i Framhallen 5. juledag var den 30. i rekka, og passende nok ble det ei jubelforestilling.
NAMDALSAVISA

OTTERØYA: Det var en særs vital jubilant som presenterte årets julerevy på Otterøya. Og «30 år med Fram i navnet» var på alle måter ei verdig markering på en høyt verdsatt tradisjon.

Festlighetene startet med et sangnummer som ga en liten forsmak på det som var i vente. Ramma for årets utgave var spenstig, da hele revyen handlet om at revygruppa skulle sette opp revy. Meta-grepet ga en fin mulighet til å leke seg med formatet, noe som tilførte en ekstra dimensjon til dramaturgien.

Grepet fungerte bedre og bedre utover i forestillinga, og gjorde det naturlig å implementere elementer som ellers ikke hadde passet like godt sammen.

Paroditreffere

Flere av sketsjene i revyen tok utgangspunkt i hendelser fra året som har gått, og selv om en del hadde lokal forankring, var både tema og persongalleri såpass kjent at utenforstående lett kunne henge med.

Blant mange høydepunkt må det sies at parodiene på lokale kjendiser var de aller beste innslagene. Espen Fosslands gestaltning av musiker Kent Aune var perfekt satt på spissen, og ble møtt med velfortjent latter fra publikum.

Deretter fulgte Runar Moens sjarmerende sang om gutten Lukas som sleit med å finne seg til rette på SFO, før Pål Hoddø framførte sin mesterlige parodi av Otterøyas egen rekekonge Hans Finnanger. De fleste har et forhold til ham, og det var ikke vanskelig å la seg rive med av den vennligsinnede harselasen.

I det hele tatt viste revygjengen til UL Fram at de er utrolig gode på å finne karaktertrekk som de skrur til og overdriver. Resultatet er tidvis hysterisk artig.

Forestillinga ble akkompagnert av det som må være Namdalens mest habile revyband. Helge Fyrileiv Guldvik, Eirik Øien, Timo Silvola og Torkild Tranås leverte stødig og bra gjennom hele kvelden, og var med på å løfte opplevelsen et hakk eller to. Sammen med Caroline Dille Båtnes sørget de også for at kveldens eneste rene sangnummer ble svært vakkert.

Høydepunkt i kø

Desto lenger ut i forestillinga vi kom, desto høyere ble stemninga blant publikum. En av de viktigste grunnene til dette var en opplagt Espen Fossland. Når han kommer inn som tjeld-kjendisen Hjalmar, kjent fra NAs Tjeld-TV, tar det fyr på scenen. Dette var virkelig et høydepunkt, og Fossland overbeviste med unik mimikk og innlevelse.

Deretter kom UL Frams artige versjon av den i overkant joviale morgensendinga til NRK Trøndelag, før Pål Hoddø og Runar Moen gjorde et flott nummer som to eldre herrer med sviktende hørsel.

Så var det klart for mer Fossland-magi, denne gangen i form av skiløperen «Tore i sporet». Dette nummeret var fortreffelig, og viser hvordan revygruppa også hever blikket ut i den store verden og blant annet ser på hendelser som dopingskandalene i skisporten.

Til slutt fikk vi et innblikk i den moderne familiens julefeiring, før det ble rundet av med sang fra samtlige aktører.

Imponerende gjennomført

«30 år med Fram i navnet» innfridde, og vel så det. Forestillinga var i seg selv godt skrevet og det var ei sømløs framføring nesten helt fri for dødpunkter.

Det ble en tettpakket humorkveld hvor både detaljene og helheten satt som et skudd. Samtlige skuespillere fortjener honnør for innsatsen på scenen. De levde seg inn og ga alt, noe som førte til publikum fikk en minneverdig opplevelse.

Jubileet kunne knapt blitt bedre. Med ei variert forestilling tettpakket med humor fra øverste hylle, ble dette et alle tiders juleminne.