Slik blir været ved årsskiftet

Vinden er på veg til å minke, men nedbøren vil fortsette. Slik blir været på nyttårsaften, og de kommende dagene.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: På Namdalskysten har det i dag vært storm, høye bølger og nedbør. Nå vil vinden roe seg, allerede før nyttårsrakettene skal fyres opp ved midnatt.


Kraftig vind og høye bølger på Folda

Hurtigruten måtte snu

 

–  Det er fortsatt en del vind fra vest i Namdalen, men det vil bli mindre og mindre utover kvelden. Vinden er i minking, etter at det har blåst kraftig i området i dag, forteller vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt i Oslo.


OBS-varsel for Trøndelag

Meteorologisk institutt varsler sterk vind i Trøndelag.

 

Men Walløe oppfordrer folk i namdalen til å være forberedt på både regn, sludd og snø i kveld og i natt.

– Det vil bli litt kaldere, og det kan godt hende det blir sludd og snø. Det gjelder for hele Namdalen, men spesielt i indre strøk, sier han.

Vinterlig start på 2017

Starten av 2017 vil bli litt mer vinterlig enn slutten av 2016, skal vi tro meteorologen.

– Søndag og mandag vil bli merkbart roligere med tanke på vind og regn, men det vil fortsatt blåse opp til liten bris i ytre strøk. På tirsdag vil det bli mye kaldere, og hele Namdalen vil få temperaturer under null grader. Det vil også bli noe snø i hele området, sier han.

Mild og regntung desember

Nå når måneden og året straks er omme, kan Walløe fortelle om en mild og våt desember sammenlignet med i 2015.

– Gjennomsnittstemperaturen på Namsos lufthavn har ligget på 1,4 grader, noe som er fire grader mildere enn i fjor. Det har også vært over gjennomsnittet mye nedbør i Namdalen, uten at jeg har noe eksakte tall på det, forteller vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe.