Dristig tv-satsing i L. A. har blitt nettsuksess for namsosing

Anders Bremnes fra Namsos dro sammen med kameraten Magnus Liestøl til Hollywood for å lage kjendis-tv. Det ble en eventyrlig opplevelse.

Slått an: Mens kompisene Anders Bremnes (til venstre) og Magnus Liestøl laget kjendisprogram i LA hadde de også levert populære innslag for blant annet «Senkveld med Thomas og Harald» på TV 2.  Foto: Pressefoto

– Det morsomste var de store eventene som Oscar-utdelinga og filmpremierer.

Anders Bremnes

STJERNEMØTE: Selv om det var vanskelig å komme nært de største stjernene, fikk de til slutt nærkontakt med selveste Spider-Man, Tobey Maguire.  Foto: Magnus Liastøl

RØDE LØPERE: De største opplevelsene under oppholdene i Hollywood var ofte med rød løper. – Oscar-utdelinga og filmpremierene var det aller morsomste, sier Anders Bremnes.  Foto: Magnus Liastøl

NAMDALSAVISA

OSLO: Nettserien «Hei hei fra LA» var et resultat av at de to gode vennene ville prøve noe nytt etter å ha jobbet i tv-bransjen i mange år. På et minimalt budsjett tok de sjansen på å lage kjendis-tv fra underholdningsbransjens mekka.

– Vi ønsket å ta ting helt ned og gjøre det enkelt. Det har aldri vært noen økonomisk motivasjon for dette prosjektet. Jeg er fornøyd bare med at vi gutset og dro over med en ide og et begrenset budsjett, forteller Bremnes.

Oppdaget av stor aktør

Etter at gutta hadde laget to sesonger av serien, ble den i høst plukket opp av Viafree.no, som er TV3s gratisportal for strømming på nett. De satser nå offensivt og har et mål om å nå ut til et ungt publikum.

– De likte innholdet vi hadde laget, og når vi klippet om litt og leverte episodene ble det tatt veldig godt imot. Dette er en helt ny portal som stadig flere oppdager, og da er det veldig kjekt at serien vår ligger der fra starten av, forteller Bremnes.

I utgangspunktet er «Hei hei fra LA» et humorprogram som harselerer med tradisjonell kjendisjournalistikk. Serien ble lansert utelukkende som en nettserie, og det krevde at de to kameratene måtte tenke nytt.

Stjernemøte: Selv om det var vanskelig å komme nært de største stjernene, fikk de til slutt nærkontakt med selveste Spider-Man, Tobey Maguire.  Foto: Magnus Liastøl

 

– Vi lærte mye om å nå ut til folk på nett og i sosiale medier. Folk scroller fort videre om innholdet som presenteres ikke er kort og konsist, og det måtte vi tilpasse oss etter.

Den viktigste lærdommen kom likevel på et personlig plan.

– Har du lyst til å gjøre noe – gjør det. For oss var det ikke verre enn å bestemme seg for å dra, sier Bremnes.


Anders (31) er på kjendisjakt i Los Angeles

Han har tidligere regissert dueller og andre innslag for Thomas og Harald i Senkveld. Nå er Anders Bremnes (31) fra Namsos i Los Angeles for å lage kjendisjournalistikk.

 

Enorm bransje

Gjennom to perioder i Hollywood fikk duoen oppleve mye spennende, og de skaffet seg også mange nye bekjentskaper.

– Det morsomste var de store eventene som Oscar-utdelinga og filmpremierer. Vi ble også en del av det norske miljøet i LA, som yrer av liv. Vi har fortsatt kontakt med mange av dem vi ble kjent med.

Selv om mange av forsøkene på å møte de store stjernene ikke gikk helt etter planen, fikk de til slutt snakket med Tobey Maguire, mest kjent som Spider-Man.

– Utad kan nok mange framstå som overfladiske, fordi at stjernene har et så stort apparat rundt seg. Men Tobey virket veldig trivelig og imøtekommende.

Omfanget av bransjen var ganske overveldende sammenlignet med i Norge.

– Det er en vanvittig mengde mennesker som jobber rundt profilene og i bransjen ellers. Det var fascinerende å oppleve dette selv.

Røde løpere: De største opplevelsene under oppholdene i Hollywood var ofte med rød løper. – Oscar-utdelinga og filmpremierene var det aller morsomste, sier Anders Bremnes.  Foto: Magnus Liastøl

 

Store ting på gang

Selv om det ikke foreligger konkrete planer for en ny sesong av kjendisprogrammet, er det høyst sannsynlig at det kommer mer etter hvert.

– Jeg vil på ingen måte utelukke at det skjer. Men om det blir om to måneder, til sommeren eller senere vet jeg ikke ennå.

Bremnes jobber nå med en ny norsk tv-serie som etter planen skal ha premiere i høst. Foreløpig er det meste rundt produksjonen hemmelig, men Bremnes letter litt på sløret.

– Det er en underholdningsserie og jeg har rollen som produsent. Vi har akkurat gått i gang med planlegginga, og skal etter hvert komme i gang med innspilling.