Ventetid på venterom kan snart være over

Ordfører Per Helge Johansen håper og tror det nye venterommen på Gutvik kan stå klart til sommeren. Men først må han finne en halv million kroner. Minst.

Snart på plass Fergeleiet i Gutvik har manglet venterom i snart to år. Nå håper ordføreren i Leka at et nytt snart kan være på plass. Bildet er tatt i forbindelse med at det forrige venterommet brant ned sommeren 2016. 

NAMDALSAVISA

LEKA: – Vi har god dialog med fylkeskommunen og Statens vegvesen. Håpet er at bygget skal stå klart til sommeren, sier Lekas ordfører Per Helge Johansen.

Senest mandag var han i møte med fylkesråd og representanter fra Vegvesenet om framdriften. Venterommet på Gutvik brant ned i mars 2015.

– Det er satt av én million kroner på budsjettet, men vi trenger nok minst en halv million til for å få til et bygg som også kan inneholde matservering og turistinformasjon. Vi ønsker å bygge opp det vi hadde. Ikke bare et vanlig venterom med toaletter, fortsetter ordføreren.

Dermed må saken opp i fylkesting og kanskje også kommunestyret før spaden kan gå i jorda.

– Det er viktig at vi får på plass et utvidet tilbud. Gutvik er første stopp for turister som skal til Leka. Da ønsker vi å gi dem en god start på oppholdet som vi framover skal vare i flere dager, sier Johansen.