Steinar er en ur-overhalling

Spør ham om å stille på dugnad – og svaret er ja. Steinar Lian er stolt over at dugnadsånden lever i Namdalen.

Mr. Dugnad NAVN: Steinar Lian. ALDER: 62. BOSTED: Himo i Overhalla.  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

Det er sjelden «nei» i Steinar Lians munn. Han har tatt på seg vervet som leder i Overhalla Røde Kors, paraplyorganisasjonen som holder sin hånd over både hjelpekorps og gruppene for oppvekst og omsorg. Han skryter av Røde Kors som organisasjon. De har prinsipper han liker, og han synes det er fint å kunne bruke fritid på å legge til rette for at andre skal ha det bra.

Stor dugnadsjobb

Som da de laget en handikapvennlig sti fra Solem og inn til Himovatnet. Fem kilometer tilrettelagt sti med to gapahuker med tilhørende toalettbygg. Det ble bygget tilpasset fiskebrygge ved Sigurdhytta, to kilometers veg fra Solem.

– Alt er tilpasset og har universell utforming, slik at alle kan bruke det. Det er et tilbud til folk i regionen som gjør det enklere å komme seg ut og oppleve den naturen som vi i Namdalen har utafor stuedøra, sier Steinar Lian som peker på at det er mye fin rekreasjon i naturen. En tur i det fri bidrar til nedstressing.


 

Skitrase om vinteren

Om vinteren er det skitrase mellom Solem og Himovatnet. Lian forteller at skisporet blir flittig brukt av folk fra hele regionen, da det tidlig blir skiføre der.

– Tre kilometer fra Solem ligger Røde Kors-hytta som er åpen for servering av kaffe og vafler hver søndag i vinterhalvåret. Om sommeren er hytta åpen en søndag i måneden, forteller Lian som ikke går av vegen for å ta på seg kaffe- og vaffelvakt som han kaller det. Han skulle imidlertid gjerne hatt flere frivillige med på laget, og han påpeker at man ikke trenger å være engasjert i Røde Kors for å jobbe dugnad.

Les om flere stolte namdalinger her!

ENGASJERT Steinar Lian er engasjert i dugnadsarbeid gjennom Overhalla Røde Kors. De har blant annet laget en handikapvennlig sti fra Solem til Himovatnet.  Foto: Tone Aftret

 

Startet frivilligsentraler

Som Røde Kors-mann har Lian også vært med på å starte frivilligsentraler på Ranemsletta og Skage.

– Du blir ikke arbeidsledig?

– Nei, jeg sliter ikke ut sofaen. Det er fint å ha noe og engasjere seg i, mener han.

– Hvor er den fineste plassen i Namdalen?

– Nordfjella i Overhalla. Der har jeg hytte og der har jeg vært siden jeg var barn. Dit trekker jeg ofte. Har jeg vært borte en liten tur på ferie, havner jeg opp der – med svartkjelen ved et fiskevann, smiler Steinar Lian.