Oppfylte drømmen på heimplassen

Kjetil Moe har jobbet hardt, og er stolt over at drømmen gikk i oppfyllelse.

NAVN: Kjetil Moe ALDER: 41 BOSTED: Rørvik  Foto: Tor Martin Aarseth

NAMDALSAVISA

Selv hadde Kjetil Moe beskjedne forhåpninger da han i 2009 åpnet tatoveringsstudio på Rørvik. Håpet var å få to kunder i uka, og at tatovering skulle bli et supplement til reklamebedriften han allerede drev. I sitt åttende år går det derimot bedre enn noen gang, og avtaleboka er full flere måneder fram i tid.Drømmejobben

Suksessen har dog ikke kommet av seg selv. Det har blitt fryktelig mange arbeidstimer i årenes løp.

– Er du stolt over det du har fått til?

– Ja, det må jeg si at jeg er. Da jeg startet, visste jeg ikke hvor stort markedet var. Jeg har lagt ned mange arbeidstimer gjennom årene, og selv om jeg blant annet har slitt med en prolaps lenge, har jeg ikke latt det knekke meg. Jeg har levd etter mottoet «Drøm med øynene åpne», og det har hjulpet meg mye.


Kjetil beskriver jobben sin som drømmejobben, og er glad for at han kan holde til på heimplassen.

– Det er dette jeg ønsker å holde på med. Jeg har aldri vurdert å flytte, for det er veldig rolig og enkelt her på Rørvik. Du slipper bomveg, kø og stress her. Samtidig er det en plass i vekst, sånn at det er bra å drive forretning her. Jeg har aldri vurdert å flytte herfra.

Mange gode hjelpere

På vegen har han også fått god hjelp fra mange, og skryter av at namdalinger er flinke til å stille opp når noen trenger det.

– Pappa og broren min, Sten, har hjulpet meg veldig mye. Matias som jeg jobber sammen med, har også vært uvurderlig.

Han opplever også å ha blitt godt tatt imot både av kunder og tatoveringsmiljøet.

– Lokalbefolkninga er veldig flinke til å bruke tilbudet. Det har også vært avgjørende å bli akseptert av de som jobber i miljøet. Margrethe på X3M i Namsos har gitt meg mange tips om faget som har hjulpet meg mye. Det hun viste meg har vært med på å forme meg som artist.

Givende møter

Gjennom jobben som tatovør har Kjetil blitt kjent med mange forskjellige mennesker. Denne delen av jobben er også noe han setter stor pris på.

– Dette er et yrke hvor du blir godt kjent med folk du møter. Kundene mine er fantastiske og herlige mennesker, og de kommer fra vidt forskjellige bakgrunner og er både unge og gamle.

Det viktigste han har lært siden oppstarten, er at vi alle sammen har mye til felles.

– Det som kanskje har slått meg mest med å prate med kundene mine, er at selv om vi mennesker kan virke svært forskjellige, er vi alle veldig like på bunn.

Den trivelige tatovøren er godt kjent for å stille opp for folk, også sine kunder. I perioder kan det likevel ta litt overhånd. I løpet av vinteren skal Kjetil bli pappa, og da måtte det tas noen grep.

– Vi som jobber på butikken prøver så godt vi kan å stille opp når noen spør. Noen ganger er det litt vanskelig å legge fra seg jobben, men jeg har roet ned litt for å legge til rette for familieliv, sier Moe.

Se flere stolte namdalinger her

En nydelig plass

Selv om han har bodd borte fra kystbyen, har det alltid vært naturlig å vende tilbake.

– Rørvik er den plassen jeg føler meg tryggest, og det er en trygg og god plass for både små og store. Her har jeg også det meste av familien min.

– Hva er den aller fineste plassen i Namdalen?

– Det er mange fine plasser, men jeg elsker selve Rørvik. Den aller fineste plassen synes jeg er nede ved Norveg. Der kan du se hele sundet, og det er nydelig å få med seg solnedgangen der om sommeren.