Vikna, Nærøy og Leka kan bli tvangssammenslått

SAMMENSLÅING? Nærøy-ordfører Steinar Aspli (til venstre) og Vikna-ordfører Amund Hellesø. 

NAMDALSAVISA

De borgerlige partiene nærmer seg enighet om kommunereformen, og skal være enige om å tvinge drøyt ti kommuner til sammenslåing. Ifølge Dagbladet er Vikna, Leka og Nærøy disse.

– Vil i så fall totalt ignorere folkets og demokratiets syn, sier Vikna-ordfører Amund Hellesø til Trønder-Avisa.

– Hvis de finner ut at de skal slå sammen Nærøy og Vikna, hvilke kriterier gjelder da? Hvis du bruker lokaldemokratiet, også skal du bruke storslegga om du ikke får det som du vil, da er det et hån mot lokaldemokratiet, sier Hellesø til avisa.

Dagbladet skriver at det kan virke som om Vikna, Nærøy og Leka blir til nye Ytre Namdal kommune.

– Vikna og Nærøy blir tvangssammenslått med hele nabokommunen Leka. I dette tilfellet har Nærøy sagt ja til en sammenslåing, mens Vikna og Leka begge har sagt nei. Det var tidligere vurdert å bare ha med fastlandsdelen av øykommunen Leka, men det virker nå usannsynlig. Etter det Dagbladet kjenner til, står sammenslåingen på lista etter særlig ønske fra Venstre, skriver avisa.