Vintermyr-prosjektet utsettes

Oppstarten av arbeidene med jernbaneundergangen ved E6 Vintermyr i Namsskogan er utsatt.

Trangt og uoversiktlig Undergangen på Vintermyr er lysregulert men likevel skjer det fortsatt mange ulykker her. 

NAMDALSAVISA

NAMSSKOGAN: Arbeidet som skal forbedre trafikksikkerheten og kurvaturen skulle starte i januar, men er nå utsatt til i juni.

Det betyr at E6 Vintermyr-prosjektet som etter planen skulle stå klart i år, ikke blir ferdig før sommeren 2018, opplyser Statens vegvesen.

– Egentlig skulle arbeidene ha startet opp i januar. Med valgt løsning viser det seg nå at fyllingen under jernbanesporet også må skiftes ut. Dette for å ivareta sikkerheten til togtrafikken under anleggsarbeidet, forteller prosjektleder Dag Ivar Borg.

Statens vegvesen har vært i dialog med Bane Nor, som er det nye navnet for Jernbaneverket, om det var mulig å få ei togfri helg i januar eller februar. Da kunne man fått byttet jernbanefyllinga som er nødvendig for å starte prosjektet og fått gjort det ferdig i år.

– Dette var dessverre ikke mulig og første mulighet er den planlagte togfrie helga i juni. Dette medfører at prosjektet blir tilsvarende forsinket og vil bli ferdig sommeren 2018, opplyser Borg.

Alternative løsninger har vært vurdert, men ikke latt seg gjennomføre ifølge Vegvesenet.


Snart er denne flaskehalsen historie

På 40 år har Vegvesenet fjernet sju smale jernbaneunderganger på E6 i Nord-Trøndelag. Neste år starter arbeidet med å fjerne den åttende og siste.