Legger ned etter 19 år med drift

Grong mottakssenter fikk den tunge beskjeden torsdag.

Legges ned Grong mottakssenter legges ned fra 30. april.  Foto: Grong mottakssenter

NAMDALSAVISA

GRONG: «Det er med tungt hjerte vi melder til våre gode beboere, Grong kommune og samarbeidspartnere om at Grong mottak, etter 19 år med drift, snart er historie. Vi fikk den tunge beskjeden i dag og er veldig lei oss på alles vegne, først og fremst for våre beboere som har en trygg og god hverdag i Grong.

Vi vil komme tilbake med informasjon til våre samarbeidspartnere etter hvert. Vi takker dere alle som har jobbet med og for oss i alle disse år. Og til alle gamle og nye beboere, takk for alt dere har gitt oss av tillit, kunnskap og kjærlighet og motstand.»

Det skriver Grong mottakssenter på sin Facebook-side.

– Slik vi ser det er avgjørelsen definitiv - selv om begrunnelsen ikke vil bli offentliggjort før fredag. Vi har også fått informasjon om dette  fra vår driftsoperatør Hero, sier mottaksleder Vera Testad Midtgard til Trønder-Avisa.

Rundt 115 bor i dag på mottakssenteret.

– Nedleggelsen vil få store konsekvenser for lokalsamfunnet Grong. Ikke minst fordi vi kjøper norskopplæring - og leier en masse boliger i kommunen, sier Midgård til avisa.