Markerte 5-årsjubileum for Lene Maria for rent vann

Solgte kunst for 130.000 kroner

Fem år er gått siden stiftelsen Lene Maria for rent vann så dagens lys. I løpet av de fem årene har de sørget for at rundt 10.000 mennesker i Afrika har fått tilgang til rent vann.

Koste seg Knut Brundtland (til venstre), Cecilie Malm Brundtland, Tove Bergum og Arnulf Bergum satte pris på at så mange kom til veldedighetsmiddagen i NTE Arena. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Lørdag var 110 mennesker samlet til veldedighetsmiddag til inntekt for Lene Maria for rent vann. Den femte veldedighetsmiddagen i rekka, og i anledning jubileet hadde Cesilie Malm Brundtland og Knut Brundtland fra Voss Foundation tatt turen til Namsos.

Voss foundation

Knut Brundtland var grunnleggeren av Voss Foundation tilbake i 2008. Da var han også administrerende direktør i Voss of Norway. Etter en tur til Afrika bestemte både han og kona Cecilie Malm Brundtland seg for at noe måtte gjøres.

– Det var forferdelig å se at folk ikke hadde tilgang på noe så grunnleggende som rent vann, sier Knut Brundtland.

De startet Voss Foundation og valgte å konsentrere seg om Samburuland i Afrika og gjennomførte flere vannprosjekter der. I 2012 kom Arnulf og Tove Bergum til Voss Foundation for å snakke om et samarbeid, og resten er historie.

Siden 2012 har Lene Marie for rent vann satt opp fire brønner i Kenya og seks brønner i Liberia. Nesten 10.000 mennesker har som følge av disse brønnene fått tilgang til rent vann.

God samarbeidspartner

– Det er ingen annen samarbeidspartner som bidrar så mye til vår visjon som Lene Maria for rent vann. Måten de gjør dette på er veldig ulikt måten vi og andre støttespillere gjør det. Arnulf og Tove viser et bredt engasjement og får med seg mange. Det er en veldig norsk måte å gjøre ting på og det skaper noe som er bærekraftig og noe som kan bli langvarig, mener Knut Brundtland.

– Da vi startet med dette, kjente vi veldig på dette med at pengene vi samlet inn skulle komme til rett plass og ikke forsvinne på vegen. Voss Foundation hadde allerede flere prosjekter i området og kunne vise til noe trygt, og det er noe vi setter veldig høyt, sier Arnulf Bergum.

– Den jobben Voss gjør er veldig seriøst gjennomført, legger han til.

Voss Foundation har siden 2008 gjennomført flere vannprosjekter sammen med organisasjonen Milgis Trust. Gjennom dem har også Lene Maria for rent vann bidratt til latrine og dusj til en skole samt bidratt til å lage klasserom i Uganda.

– Siden vi startet samarbeidet med Lene Maria for rent vann har dem og vi gjort våre egne prosjekter parallelt. Alt arbeid i Kenya blir gjennomført av Helen Douglas-Dufresne og Pete Ilsley i Milgis Trust, forklarer Brundtland.

– Utdannelse og helse er store prosjekt som vi jobber med der nå, legger han til.

Fornøyde

Under veldedighetsmiddagen lørdag kveld ble det som tidligere dratt i gang en auksjon.

Dagen etter veldedighetsmiddagen var Arnulf Bergum godt fornøyd med både oppmøte og giverviljen.

– Vi fikk nesten solgt all kunsten. Det er kun et par bilder som står igjen, og det må vi si oss godt fornøyde med, sier Bergum.

Det ble solgt kunst for 130.000 kroner.

– Vi har ei fin omsetning, og det virket som folk hadde det trivelig og koste seg.