Rekordresultat for NorseAqua i Bindal

– Vi styres av noe annet enn det å bli rik

Lars Berg-Hansen og hans ni ansatte i NorseAqua kan se tilbake på et forrykende 2016. Fasiten viser rekordresultat og kraftig omsetningsvekst.

NorseAqua Fra venstre: Lars Magnus Alstad, Stig Vikestad, Sten Vikestad, Karoline Skaar Amthor, May Helen Lidsetmo, Sveinung Kristiansen, Lars Berg-Hansen, Edgar Kristiansen, John Åge Rønningen, Allan Vikestad Jensen, Dag Lande, Odd Ivar Vikan, Frank Råum og Nina Kristiansen.  Foto: Eystein Fiskum Hansvik

Vi har en visjon om å skape noe langs kysten.

Lars Berg-Hansen, daglig leder NorseAqua
NAMDALSAVISA

BINDAL: Fra 2015 til 2016 økte bedriften sine inntekter med mer enn 60 prosent. Fra rundt 16 millioner kroner til 26,3 millioner kroner.

Årsresultatet havnet på 4,15 millioner kroner, en resultatvekst på 15 prosent sammenliknet med 2015.

Stolte

– Vi er jo umåtelig stolte over det vi har fått til. Vi kan nesten ikke si noe annet, sier daglig leder Lars Berg-Hansen.

Firmaet som ble etablert i 2014, men som ikke kom ordentlig i drift før 2015, kan skilte med å ha omsatt for rundt 40 millioner kroner på to år.

– Vi har tjent sju millioner kroner i den perioden, og vi har ikke gjeld. Det synes jeg er ganske kult, sier Berg-Hansen.


NorseAqua med nyvinning på Nor-Fishing 2016:

Lars slo til før åpninga

Kreative NorseAqua og Lars Berg-Hansen slutter ikke å imponere. Før Nor-Fishing 2016 åpnet, presenterte firmaet sin nyvinning mot lakselus og for større tilvekst.

 

– Hva er hemmeligheten?

– Jeg tror en av suksessfaktorene er at vi har en drivkraft som styres av noe annet enn det å bli rik. Kjører du på for å bli rik, lønner det seg kun for den som eier firmaet. Alle som gjør jobben brenner mye mer for et oppdrag som handler om noe større en kun pengene. Vi har en visjon om å skape noe langs kysten. Det ser vi er noe som appellerer til både de ansatte og til kundene, mener Berg-Hansen.

Kundegruppe

Bedriften som i dag teller ti ansatte totalt, leverer tareskjul, fôrautomater, transport- og meldesystemer for rensefisk og annet tilpasset utstyr til oppdrettere. I samarbeid med SBS Teknikk i Brønnøysund har NorseAqua også utviklet et nytt led-basert lyssystem for havbruksnæringa.

– Vi har et nedslagsfelt som hovedsakelig ligger i Norge, men vi har også kunder på Færøyene, Shetland og Skottland. Senest i dag bestilte jeg meg en billett til Island for å møte kunder der, forteller Berg-Hansen.

– Hvor vil dette ende?

– Vi har en del spennende ting vi holder på med. Både selv og sammen med andre aktører. Vi har også noen hårete mål, men vi må bare se framover og se hva som skjer. Alt avhenger om vi treffer med de produktene vi er i ferd med på å utvikle, sier Berg-Hansen.


Styrer laksen med lys

Riktig lysbruk kan kontrollere appetitt, kjønnsmodning og styre laksen unna det verste lusebeltet.

 

– Det har skjedd bra mye spennende på de to årene vi har holdt på, og jeg skal i alle fall holde på i 40 år til. Mye kan skje på den tida, sier han.

Foruten hardt arbeid fra de ansatte forklarer Berg-Hansen det gode resultatet som langt på veg et resultat av den kraftige veksten i bruk av rensefisk og markedets behov for nye og funksjonelle løsninger som både ivaretar fiskevelferden og arbeidshverdagen til dem som jobber på merdkanten.

– Det er på sin plass å skryte av operatørene på fabrikkgulvet. Det er dem som sørger for at vi greier å betjene markedet på en skikkelig måte, midt oppi veksten og utviklinga. Det er viktig for oss å holde beina på bakken, sier den daglige lederen.

Stolt Daglig leder i NorseAqua i Bindal, Lars Berg-Hansen, ser tilbake på et forrykende 2016.  Foto: NorseAqua

 

Overskudd

Det gode resultatet gjør nå at bedriften er i gang med å se seg om etter en ny kollega. De har en strategi om å bygge opp kompetansen i bedriften, og derfor ser de etter en ny produktutvikler.

– En offensiv kunnskapssatsing er helt avgjørende for å lykkes. Derfor er vi hele tida på jakt etter kreative talenter fra havbruksnæringa. Ny og oppdatert kunnskap er ikke bare viktig for å løse konkrete behov i markedet. Vårt kunnskapsteam spiller også en avgjørende rolle i dokumentasjon og oppfølging for kundene våre, sier Berg-Hansen.


26 arbeidsvillige og dyktige ungdommer skal være på NorseAqua i sommer

Har gitt 26 arbeidsvillige ungdommer sommerjobb

I sommer har Norse-Aqua på Terråk lokalet fylt opp med mengder av arbeidsvillige ungdommer.26-åringen omsatte for 16,2 millioner med 3,5 millioner i resultat:

Eventyrlig første år

– Det er kanskje ikke helt vanlig for en nystartet bedrift å få et resultat på 3,5 millioner kroner – vel 20 prosent – på de første 11 månedene, smiler Lars Berg-Hansen i Norseaqua.