Jegere vil stoppe salg av statens skoger

Norges jeger- og fiskeforbund mener allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv settes på spill når Statskogs eiendommer selges.

  Foto: TERJE VALEN HØIHJELLE

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Vi er halvveis i arronderingssalget i Statskog. I utgangspunktet skulle det bare være snakk om salg av småteiger, men det viser seg at det er et reelt nedsalg av myr, hei og vann som pågår. Dette er selve det norske arvesølvet det er snakk om, sier kommunikasjonssjef Espen Farstad i Jeger- og fiskeforbundet til NTB.

Han mener allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv settes på spill.

– Grunneier har en suveren rett til å avgjøre hvem som kan jakte og fiske på eiendommen. Unntaket er statens grunn, der alle har tilgang. Når offentlige eiendommer selges til private har vi ikke lenger denne garantien. Solgt er solgt, sier Farstad til nyhetsbyrået.