Stolt namdaling

– Vi har alt vi trenger her

Morten Nilsen (47) har aldri sett behovet for å bo noen andre steder enn i Namsos. Mest på grunn av musikken.

NAVN: Morten Nilsen ALDER: 47 BOSTED: Namsos  Foto: Jonas Olsen

Du må bare stålsette deg ekstra godt.

NAMDALSAVISA

NAMSOS: kalles jo rockebyen i Namdalen. Morten Nilsen har siden han var 13 år levd og åndet for musikken, og han har vært med i ei lang rekke musikk- konstellasjoner og band.

– Jeg er stolt over å komme fra en by som Namsos. Jeg er stolt over at jeg har vokst opp her og kan kalle byen for heim. Det er en fin og akkurat passelig stor by som har alt du trenger. Derfor har jeg aldri sett behovet for å bo noen andre steder, sier han.

Trommene er hans foretrukne våpen i musikken, og han har blant annet spilt i «Willys Wonderland», «Backbeat» og «Butter Biscuit Boys». Han spiller nå i «Beast of Bourbon».

– Musikken er en av de store grunnene til at jeg ikke har flyttet fra Namsos. Det er så mange flotte og flinke musikere i denne byen og musikkmiljøet er veldig godt.

Aktiv løper

– Hva har musikken betydd for deg opp gjennom årene?

– Den har betydd veldig mye. Det har jo vært morsomt å oppleve festene rundt i Namdalen fra scenekanten, og ikke på gulvet.

I dag jobber han som avdelingsleder for logistikk hos Pharmaq på Skogmo.

– Foruten musikken. Hva driver du med på fritida?

– Det er veldig travelt om dagen med oppfølging av to barn og de fritidsaktivitetene de holder på med. Både fotball og håndball. Det er enda en ting som er fint med Namsos. Det er flust av tilbud for barna. Både med idrett og musikkskole. I tillegg trener og løper jeg en del. Jeg er medlem av Namdal løpeklubb, så det blir jo litt trening gjennom dem. Så jeg prøver å komme meg ut på tur så ofte jeg kan.

– Hvordan går det å kombinere kostholdet til en musiker med det å trene aktivt?

– Hehe, ja det kan du si. Det går bare godt. Du må egentlig bare stålsette deg ekstra godt og hoppe over de verste etter- festene, sier han – og ler godt.

Føler seg heldig

Etterfestene er en ting, men Nilsen mener det er møte med folk som gir mest igjen etter konserter, og i Namdalen har han truffet mange folk.

– Jeg har vært heldig og truffet mange flotte folk og fått spille sammen med flere ganske store artister gjennom årene.

– Har du noen eksempler?

– På 80-tallet spilte vi på Rosendal teater, som jo var ganske så legendarisk på den tida. Der spilte vi support for The Fabulous Thunderbirds fra USA, som jo er legendariske. Så har vi spilt support for Katie Webster, en kjent bluesartist. Jeg har også spilt sammen med flere norske artister. Du har Terje Tysland, Sie Gubba og Staut, for å nevne noen.

– Er det noen opplevelser som har brent seg fast i bakhodet fra årene på ulike scener rundt i Namdalen?

– Det er jo opplevelsen av å treffe folk og se folk kose seg som sitter igjen.

– Hva er den fineste plassen i Namdalen?

– Det må være skjærgården her utafor Namsos. En solskinnsdag med båt. Det er like vakkert her i Namdalen om sommeren som hvilket som helst annet sted i Norge.