Blomst til dirigenter

De har selv sunget i Otterøy skolekor som skoleelever. Nå mottar Mona Fossland og Gøril Øien Ukas blomst for sitt engasjement som dirigenter i koret.

SPRER GLEDE Mona Fossland og Gøril Øien får Ukas blomst for sitt engasjement for Otterøy skolekor.  Foto: Espen Fossland

NAMDALSAVISA

OTTERØYA: I år fyller Otterøy skolekor 30 år. Feiringa startet med å motta Ukas blomst.

– Det betyr veldig mye og er kjempestas, sier Gøril Øien.

– Å få blomsten kjennes veldig godt, legger Mona Fossland til.

– Viktig tilbud

Fossland og Øien har i flere år vært engasjerte kordirigenter og lærere. At det eksisterer et kor på en så liten skole, mener duoen er svært viktig for trivselen.

– Koret betyr kjempemasse, og vi føler jo at vi bidrar til at barn og unge har et kulturelt tilbud her på øya, sier Fossland.

– Vi har alltid hatt mottoet at alle som vil, får være med, legger Øien til.

For deltakelsen i Otterøy skolekor er høy. Alle elevene fra fjerde klasse og opp til tiende har muligheten. Med 100 elever på skolen – og 60 som kan velge kor – består koret av rundt 30 elever.

– I tillegg er det veldig positivt at halvparten av de 30 er gutter. Det må vi få si er veldig spesielt. Vi er en liten skole, men blant de største korene i fylket, sier Fossland.

Opp mot 20 konserter i året

Stort sett alle øvinger foregår i skoletida, men før konserter kreves det litt ekstra øving.

– Vi må få skryte av rektor og våre kolleger som er støttende, og gir oss tid til å jobbe med koret. For det blir en del konserter og opptredener i løpet av året, sier Øien.

– Hvor mange da?

– Det varierer, men om vi sier 15 til 20 konserter, så er nok det innafor, sier hun.

– Hva betyr det å få blomsten?

– Det betyr veldig mye, og det motiverer oss til å fortsette arbeidet. Og så er vi veldig stolte over ungdommene som står på hver gang vi øver og har konserter, sier Fossland.

Nå venter et innholdsrikt jubileumsår der koret har flere planer.

– Det blir en del aktivitet, men det største høydepunktet skjer 20. april. Da har vi leid NTE Arena der vi inviterer til fest med gjester og sang. Det er bare å glede seg, smiler Øien.