Ukeslutt

Guttetur med bitter ettersmak

Mats Ivar Sandmo  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

Vi reiste til England – fire mann, tørste som bybud, men ikke på vann. Glade gutter på fotballtur, men òg en togtur ganske så sur...

Vi drømte om seirer og jubelbrus, om fulle tribuner og scoringssus. Om seks poeng til gutta i rødt, optimismen smakte så innmari søtt.

Første kveld var alt på stell, kontrasten skulle bli ganske grell. vi sto på The Kop med stemning på topp. Da lørdagen kom, var Klopp blitt en flopp.

Men først noen ord om den herlige by, som på mange vis er blitt født på ny. Fra mørk og litt trist til superkul, turistene strømmer til Liverpool!

Den har utvilsomt historisk sjarm, men også storbyens støyende larm, med shoppingstrøk store som så, og ei partygate med tilbud så rå.

Men føler du at nok er nok, rusler du ned til Albert Dock. Kikker på elva og tenker som så, at livet er herlig akkurat nå.

Slik levde vi livet dag for dag, besøkte vannhull slag i slag. Spiste godt og drakk litt øl, og gledet oss til kamp mot Hull.

På kveldene var det stas og glitter, stemninga steg etter utallige bitter, den mørke drikke som glir lett ned, og sender fornuften et annet sted.

Da tenker du ikke på å være sunn, i hvert fall ikke på de mange pund, som forsvinner så lett i drikke og mat, og da snakker vi ikke melk og salat...

Her går det i egg, bacon og bønner, og drømmer om byens store sønner, at laget skal gi oss høytid og gull – i stedet så fikk vi niks og null...

Det som var våre «Fabulous Four», var plutselig lagets sorteste får. De bommet på alt mot bunnlaget Hull, og togturen hjem ble temmelig døll.

Men vent litt, var det virkelig sånn? At gutteturen endte på bånn? Selvsagt ikke – for minnene sitter, om gode venner og deilig bitter!