Bangsund er klubben over alle klubber

For Hege Jakobsen har håndballen vært en viktig del av livet. – Det er mye læring i å være en del av et lag, påpeker hun.

NAVN: Hege Jakobsen, alder: 54, bosted: Bangsund  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

Hege Jakobsen har alltid hatt sin base på Bangsund.

Det er her hun har vokst opp, her hun har stiftet familie, bodd og virket.

Og håndballen har alltid stått hennes hjerte nært, helt siden hun selv knøt på seg joggeskoene og gikk inn på håndballbanen for å vokte buret for Bangsund IL som 12-åring.

– Håndball har vært min store lidenskap. Det kan skyldes at det ikke var stort mer å velge mellom enn håndball og fotball da jeg vokste opp på Bangsund. Det er så lenge siden jeg begynte at jeg godt kan huske at vi spilte på asfalt, ler hun.

«Vi var ganske gode»

Hege Jakobsen var selv en aktiv håndballspiller fram til hun fikk sin første datter som 25-åring.

– Vi var ganske gode, vi snakker 5. divisjon. Vi prøvde oss også i 4. divisjon, men det gikk ikke så bra, erindrer hun.

Hun sier at damelaget til Bangsund IL hadde sin glanstid da Sverre Sitter og Bertil Dahl var trenere på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. Da ble damene kretsmestere, hvilket var en bragd i de tider. Det var mange håndballag i Namdalen på den tida.

Valgt inn i styre og stell

Men engasjementet hennes for håndballen strakte seg lenger enn til å vokte håndballmålet. Alt som 17-18-åring ble Hege Jakbosen valgt inn i styret for håndballgruppa i Bangsund IL. Og der ble hun sittende, i forskjellige posisjoner og med noen opphold, helt fram til 2014. Engasjementet førte henne også inn i vervet som leder for hovedlaget til Bangsund IL for en periode.

For Hege Jakobsen var det helt naturlig å ta et tak,

– Jeg har alltid vært engasjert i at oppvekstvilkårene for barn og unge på Bangsund skal være gode. Det er viktig at de har noe å være med på, mener Jakobsen, og legger til:

– I det hele tatt, folk som står på for lokalsamfunnet gjør meg stolt.

Stolt lærer på skolen

At Bangsund har vært plassen på jord for Hege Jakobsen, bevises vel av det faktum at hun ikke engang kunne reise til Levanger for å gå lærerskolen i unge år – hun kunne ikke dra fra Bangsund.

– Derfor ble det til at jeg jobbet på Klingenbergheimen i første del av mitt yrkesaktive liv. Fra 1995 ble jeg assistent på Bangsund skole, og i 1999 startet jeg på desentralisert lærerutdanning ved Høgskolen i Nesna, forteller hun.

Jakobsen var ferdig utdannet lærer i 2004 og har siden jobbet på Bangsund skole.

– I skoleåret 2014-2015 jobbet jeg et år på den norske skolen i Rojales på Costa Blanca-kysten, så da reiste jeg faktisk vekk. Tanken på å jobbe et år ute hadde jeg vært innom med jevne mellomrom, men nå bød anledninga seg. Det var et fantastisk spennende år, bra på alle måter, skryter hun.

Før hun dro, avsluttet hun sin siste trenerjobb for Bangsund IL sitt Jenter 14-lag, og har siden vært «håndball-pensjonist».

– Men håndballen har preget livet mitt. Å være en del av et lag, dra lasset sammen i medgang og motgang, det er viktig læring, sier hun.

– Og det å være i Namsoshallen er alltid hyggelig. Da treffer jeg garantert noen jeg kjenner.

– Til slutt, hvor er den fineste plassen i Namdalen?

– Bangsund, så klart!