Utestengt i 13 måneder, men rekker OL

Therese Johaug er dømt til 13 måneder suspensasjon fra å delta i konkurranser og organsert trening. Det betyr at hun er klar for OL-deltakelse i 2018.

DØMT Therese Johaug er dømt til 13 måneders utestengelse fra all idrett. Det betyr at hun rekker OL i 2018. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: I dommen fra domsutvalget heter det følgende: «NIFs domsutvalg har i dag, fredag 10. februar 2017, avsagt dom i saken Antidoping Norge har anlagt mot Therese Johaug.

Domsutvalgets slutning: «Therese Johaug, født 25. juni 1988, taper retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv, for et tidsrom av 13 - tretten – måneder med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18. oktober 2016.»

Therese Johaug sier følgende om dommen:

– Jeg er glad for at domsutvalget ser at det ikke var noen prestasjonsfremmende hensikt eller effekt ved bruken av leppekremen. Jeg er også glad for at utvalget er enige i at jeg ikke hadde noen grunn til å tvile på de forsikringer jeg fikk av landslagslegen. Jeg skjønner at dopingreglene må være strenge. Det føles likevel feil at jeg kan få 13 måneders utelukkelse for bruk av en leppekrem. Jeg vil bruke de nærmeste dagene til å tenke igjennom hva jeg skal gjøre videre sammen med min advokat.