Simen Nysæter fikk testet ut profftilværelsen i USA

– Brutalt og nådeløst

Etter å ha levd tett på noen av verdens beste boksere i flere uker, kan Simen Nysæter konstatere at livet som proffbokser slett ikke er noen dans på roser.

GOD MATCHING Verdensmester Joseph Parker var blant Simen Nysæters sparringspartnere under namsosingens USA-opphold. Møtet med noen av verdens beste proffboksere gav Nysæter nyttig lærdom på vegen mot en framtidig profftilværelse.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Namsos-bokseren har de siste tre ukene oppholdt seg i Los Angeles og Las Vegas, hvor han har sparret med blant andre verdensmester Joseph Parker og olympisk mester Audley Harrison.

– Oppholdet har gjort meg mer bevisst på hvordan det er å være proff og hvordan ting fungerer i proffverdenen. Det er et ganske brutalt og nådeløst miljø, fastslår Nysæter.

Gull verdt

Tungvektsbokseren fra Namsos har på kort tid etablert seg som en av Europas beste tungvektsboksere og flere profflag har allerede meldt sin interesse for å få Nysæter i sin stall.

26-åringen selv er imidlertid opptatt av at en eventuell overgang fra amatør til proff skal være nøye gjennomtenkt.

Derfor er opplevelsene i USA gull verdt for den hardtsatsende bokseren.

– Jeg reiser heim med mye ny lærdom, og det var akkurat det som var formålet med turen også. Jeg tar med meg både nye måter å trene på og nye måter og tenke på i min videre satsing, sier Nysæter – som under USA-oppholdet også fikk muligheten til å gå i lære hos verdenskjente trenerlegender som Freddie Roach.

– Ikke rom for feil

Med seg i bagasjen heim til Norge har Nysæter med seg et hav av nye erfaringer.

– Jeg har fått utrolig mye gode tips og lært mye om hvordan ting bør gjøres som proff.

– I profftilværelsen er det ikke rom for å gjøre feil, det er viktig å gå riktig fram som utøver. Det skal jeg ta med meg, sier Nysæter, som inntil videre fortsetter amatør-satsinga.

– Det er foreløpig ikke noe nytt å melde når det gjelder en eventuell proffsatsing. Jeg venter med å ta steget til det føles riktig, fastslår Nysæter.

Brækhus-stevne utgår

Nysæter fikk sitt store gjennombrudd med deltakelsen i ”The Homecoming” i Oslo Spektrum i høst.

Når boksedronninga Cecilia Brækhus inviterer til nytt stevne på norsk jord 24. februar, blir det etter alt å dømme uten Nysæter blant deltakerne.

– I utgangspunktet var det meningen at jeg skulle stille, men arrangørene har slitt med å finne motstander til meg. Dermed utgår deltakelsen for min del, forklarer Nysæter – som synes det er leit å gå glipp av muligheten til å gå i ringen foran 10.000 tilskuerne på ny.

– Det er veldig synd at jeg ikke får delta. Spesielt etter et så bra opphold i statene. Heldigvis kommer det flere muligheter, fastslår Nysæter – som tror utfordringen med mangel på konkurrenter vil bli langt enklere etter en overgang til proffmiljøet.

– Det er et typisk problem i tungvektsklassen at det er vanskelig å finne motstandere. Som proff blir det enklere, for da får jo utøverne betalt for å stille, forklarer han.

– Jeg er usikker på når jeg går kamp neste gang, men jeg har mange baller i lufta for tida og det blir spennende å se hva som skjer i tida framover, avslutter Simen Nysæter.