Bygg nummer 43 sjøsatt

– Vi kommer hit på grunn av solid kvalitet og gjennomføring, sier eierne av Fred Hugo AS, som mandag var med på den høytidelige dåpen på nybygget til Vikna-slipen.

Sjøsetting Harstadværingene Fred-Agnar Olsen og John-Hugo Olsen var glade for å se fiskebåten Aunegut på havet. Mikal Nordheim i Viknaslipen forteller at forventet levering av nybygget er i mars. 

NAMDALSAVISA

HANSVIKA: Så å si hele familien til de to brødrene og eierne av Fred Hugo AS hadde tatt turen til Rørvik og Hansvika for å overvære sjøsettinga av den nye båten Viknaslipen har bygd.

Fiskebåten, som har fått navnet Aunegut, er 6,5 meter bred og 15 meter lang, og er Viknaslipens bygg nummer 43.

– Gode erfaringer

Båten skal i all hovedsak være i snurrevad-drift ved Harstad.

– Vi har bare gode erfaringer med Viknaslipen og det de utfører her, sier reder John- Hugo Olsen, som var glad for å båten på havet mandag.

– Vi har fulgt prosessen tett, og hatt en god dialog med verftet. Vi har ventet på dette ei stund, og det er bestandig artig å se en ny båt bli sjøsatt.

Forventet levering av Aunegut er i midten av mars.

– Vi var i samtale med andre verft, for Viknaslipen hadde egentlig ikke kapasitet til å ha den ferdig når vi ønsket. Men vi fikk en telefon om at de kunne ha den ferdig i mars, og da ble det greit, sier han, og påpeker at de valgte Vikna- slipen på grunn av solid kvalitet og gjennomføring.

21 millioner

Mikal Nordheim i Viknaslipen var også glad for å se båten på havet, og forteller at prislappen på Aunegut er omtrent 21 millioner kroner.

– Nå er et av spennings- momentene over, og det gikk veldig fint. Det er artig med litt høytidelig dåp og sjøsetting, sier han.

Nordheim er glad for at Fred Hugo AS har kommet hele vegen fra Harstad for å bruke verftet.

– Vi er avhengige av de store fiskemiljøene lenger nord. I dag er de representert med flere generasjoner, og det er veldig artig å se.

Vannet for å døpe båten hadde familien og gudmor Stina Johnsen med seg fra heimplassen Aune. Det er der den nye fiskebåten har fått navnet sitt fra.

– Dette er første gangen vi bruker Viknaslipen, og så langt ser det veldig bra ut, sier Fred Agnar Olsen, etter å ha sett sjøsettinga av nybygget.