Nytt NM til Overhalla

Overhalla IL er tildelt Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett i 2018.

NYTT NM: Overhala IL er tildelt Ungdomsmesterskapet i friidrett i 2018. Dette bildet er fra 2013, da overhallingene arrangerte junior-NM på Svenningmoen.  Foto: Viken

NAMDALSAVISA

OVERHALLA: – Dette er ei stor tillitserklæring for oss. Samtidig er det motiverende for hele miljøet, sier Øystein Homstad.

Han er leder for friidrettsgruppa i Overhalla IL, og ble glad da den endelige bekreftelsen fra forbundet kom lørdag kveld.

– Vi var søker, og hadde selvsagt et godt håp om å få mesterskapet, sier han.

NM for niende gang

Overhalla IL arrangerte junior-NM i friidrett i 2013. Fem år senere er det altså klart for et nytt norsk mesterskap i kommunen; det 10. som blir arrangert på Svenningmoen siden Ungdommens mangekampmesterskap ble arrangert der i 1989. Ni av disse arrangementene har Overhalla IL stått som arrangør av. I tillegg arrangerte Namsen FIF veteran-NM på Svenningmoen tidlig på 1990-tallet.

– UM i 2018 faller godt inn i regulaitiviteten på intervallen mellom hvert mesterskap. Det er viktig for gruppa å ha mesterskap med jevne mellomrom. Det gir en ekstra boost, selvsagt i treningsarbeidet, men også med tanke på oppgradering av anlegg og vedlikehold av kompetansen som handler om arrangement, sier Homstad.

Også Ungdomsmesterskapet innendørs er lagt til Nord-Trøndelag. Steinkjeralliansen skal være vertskap for det mesterskapet.