Fire måneder med manglende avislevering har fått rådmann i fyr og flamme:

Lierne truer med å anmelde Kvikkas

Her ligger lørdagsutgaven av NA og T-A i full fyr på Lifjellet. Det får rådmann Karl Audun Fagerli til å tenne på alle plugger.

GLOVARME NYHETER Her ligger Namdalsavisas og Trønder-Avisas lørdagsutgave på Lifjellet – påtent. – Vi jobber på spreng med å få tak i lokale bud, sier Eskil Fossum i Norpost.  Foto: FOTO: PRIVAT

NAMDALSAVISA

LIERNE: – Lierne kommune ser nå på mulighetene for å anmelde Kvikkas og Norpost for tyveri av aviser vi har betalt for – men ikke mottatt. Situasjonen er uholdbar, og rett og slett tragisk, sier rådmann i Lierne, Karl Audun Fagerli etter nok ei helg hvor Namdalsavisas og Trønder-Avisas lørdagsutgaver uteble fra postkassene i kommunen.

– Nå har vi i Lierne vært belemret med ny ombringing av lørdagsavisene i snart fire måneder, og med omtrent fire unntak, har lørdagsavisene kommet enten søndag, mandag eller uteblitt helt, sier rådmannen.

Brennhete nyheter

Og det hele toppet seg lørdag da en brøytebilsjåfør fant aviser spredt over hele Lifjellet – hvorav flere hadde blitt satt fyr på.

– De lå strødd over ei strekning på ei mil, sier brøytebilsjåføren.

– Hvilket syn møtte deg?

– Jeg la merke til at det lå aviser langs vegkanten, og tenkte ikke noe mer over det før de kom tettere og tettere – og da jeg så et bål langt der framme – måtte jeg stoppe, sier han.

NA mener:


 

Foran brøyteplogen åpenbarte det seg en stor stabel med aviser – i full fyr.

– Jeg dro heimover, og sjekket postkassa; der lå det ingen avis – så jeg tenkte at jeg kunne dra tilbake og se om det var noen som ikke hadde brent helt opp, sier brøytebilsjåføren.

Karl Audun Fagerli beskriver situasjonen som tragikomisk – men etter fire måneder ser han seg nødt til å gjøre mer enn å sende klage på e-post eller per telefon.

– Dersom det ikke kommer en overbevisende redegjørelse for lørdagens avvik, blir saken tatt opp med Samferdselsdepartementet i uke åtte, sier rådmannen.

...OG KLISSVÅTE NYHETER: – At budet ikke gjør jobben sin og velger å kaste ut avisene og samtidig sette fyr på dem, er utenfor mitt ansvar, sier Eskil Fossum i Norpost. 

 

Beklager

Kvikkas har leid inn Norpost som underleverandører for levering av aviser i Lierne.

Norpost har deretter leid inn en annen underleverandør.

Eskil Fossum i Norpost svarer følgende om helgas hendelse på Lifjellet:

– Vi beklager at noe slikt kan skje og at avisleveringa i Nordli har vært så dårlig fram til nå. At budet ikke gjør jobben sin og velger og kaste ut avisene og samtidig sette fyr på dem, er utenfor mitt ansvar, sier Fossum som bekrefter at sjåføren har innrømmet å ha tent på avisene – og kastet de utover vegen.

Det aktuelle budet er nå oppsagt – og Norpost jobber for å få på plass ei bedre løsning.

– Vi jobber på spreng med å få tak i lokale bud og håper på bedre kvalitet på leveringa framover, sier Fossum.

– Dette vi advarte mot

– Det er klart dette er alvorlig, og det rammer både våre lesere og oss som avis. Vi har betalt for en tjeneste som ikke er levert, samtidig som vi står i fare for å miste trofaste abonnenter. Nå har vi fått en dialog med Norpost som gjør at situasjonen er blitt noe bedre de fleste steder, men Lierne er fortsatt et problem, sier NA-redaktør Kim Riseth.

– Det å kaste aviser skal selvfølgelig ikke skje, men selve situasjonen er jo ikke budenes skyld. Det sier seg jo selv at det er en veldig krevende jobb å skulle levere avis i Lierne, for noen som er helt ukjent med forholdene. Det å få noen til å ta på seg en slik jobb, natt til lørdag, bare en dag i uka, er selvfølgelig vanskelig. Det er departmentet som er ansvarlig for å ha lagt disse rammene. Dette er akkurat det vi advarte mot før dette ble innført, nemlig at det blir nesten umulig å skaffe stabil og kompetent arbeidskraft, sier Riseth.

PS! Verken underleverandøren eller budbilsjåføren ønsket å uttale seg nærmere om saken overfor NA.