Dårlige dekk ofte årsak

Ni smell daglig i Namdalen

En ny fin bil, firehjulstrekk eller at du er «verdens beste sjåfør» hjelper lite når bilen er skodd med dårlige dekk. 

sånn kan det gå Det smeller ofte på namdalske veger i vinterhalvåret. Forsikringsbransjen mener mange uhell kunne vært unngått med bedre dekk på bilene.  Foto: Gjensidige

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Sist vinter (februar og mars) ble det meldt inn over 1.800 skader til forsikringsbransjen i Nord-Trøndelag. 30 skader daglig. I snitt koster hver skade rundt 20.000 kroner.

I Namdalen smalt det ni ganger daglig i denne perioden, med daglige utbetalinger på opp mot 200.000 kroner. Av disse, tre daglig i Namsos, med utbetalinger opp mot 60.000 kroner.

- Med nyere og bedre dekk tror vi mange av disse skadene kunne vært unngått, sier Pål Rune Eklo som er kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han forteller at glatte veger alltid kommer som en overraskelse på mange, selv om det er meldt på forhånd. Beregninger forsikringsselskapet har gjort, viser at i perioder med dårlig vær eller føreforhold på vinteren, kan antall skader doble seg sammenlignet med en vanlig vinterdag.

Kan tape alt

- Uten å være riktig skodd for vinterføre, kan du få avkortet mange tusen kroner i erstatning hvis det skjer et uhell, sier Eklo.

Det finnes også eksempler der kunder har kjørt med sommerdekk på glatta og fått null i erstatning når skaden gjøres opp.

 

Kostbare biler, men dårlige dekk

- Mange har biler til flere hundre tusen kroner og oppover, men vinterdekk for noen tusenlapper sparer de på, sier Eklo.

Han tror dessverre mange har denne holdningen. Med nye dekk vil kjøreopplevelsen bli en helt annen, uansett ny eller gammel bil.

Tallene er hentet fra Finans Norge og er meldte skader totalt for hele forsikringsbransjen – alle typer kjøretøy.