Fra Åge til Nils Arne Eggen

Errol Fyrileiv fra Namsos skal lage en to meter høy statue av trenerlegenden Nils Arne Eggen.

Åge Statuen av Åge Aleksandersen ble laget av Errol Fyrileiv og Lucyna Czaplinska. Nå skal han lage statue av RBK-legenden Nils Arne Eggen.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: I 2018 skal statuen av den tidligere RBK-treneren stå ferdig. En to meter høy statue skal reises på Lerkendal.

– Jeg er jo bare 1,75, så jeg trenger å bli strekt på, sier Eggen til NRK Trøndelag.

Errol Fyrileiv fra Namsos har tidligere laget statuen av Åge Aleksandersen som står ved Festplassen i Namsos. Nå vil han at Nils Arne Eggen skal ha et ord med i laget om sitt nye mesterverk.

– Jeg ønsker jo at han skal få et eierforhold til statuen, og at det blir litt av hans mening inn i dette også. Det er viktig å oppdatere både hovedpersonen og oppdragsgivere undervegs, sier Fyrileiv til NRK.

Ifølge NRK var Eggen opprinnelig imot å stå på sokkel, men at det er viktig å gjøre Lerkendal interessant.

– Når vi kommer til sluttproduktet – som kommer til å stå på Nils Arnes plass på Lerkendal – så står jeg der som et symbol på alle de i Rosenborg som har gjort en veldig god jobb. Jeg ser på meg selv som et beskjedent symbol på alle de som har vært med – og det er mange – opp gjennom historien og gjort Rosenborg til det det er i dag. Derfor har jeg først sagt «tja» og så «ja», sier Eggen til NRK.