I dag kan E6 bli periodevis stengt

Her er trafikkmeldinger, værmelding, politilogg og de viktigste nyhetene torsdag morgen.
NAMDALSAVISA

Ifølge operasjonsleder Rune Reinsborg i Trøndelag politidistrikt har det vært ei stille og rolig natt med ingen hendelser i politiloggen fra Namdalen.

E6 ved Majavatn kan bli stengt i perioder på 30 minutter denne torsdagen fra klokka 07.00 til 15.00 på grunn av vegarbeid. Det melder Statens vegvesen.

Været

Det vil bli en kald dag med vekslende vær i Namdalen. Ytre og midtre deler av Namdalen vil hovedsakelig få overskyet vær med innslag av både snø og solglimt. Temperaturene vil variere fra null til fire minusgrader.

Indre Namdal vil få sol fra morgenen av, og noe overskyet ut over kvelden, med en temperatur ned mot ti minus. Det melder Yr.no.

Tvangssammenslåing i Ytre Namdal

I dagens NA kan du lese reaksjoner og kommentarer om tvangssammenslåinga i Ytre Namdal. En følge av tvangssammenslåinga er at Bindal blir en del av Trøndelag, og det er noe Lisbeth Berg Johansen reagerer sterkt på. – Bindalinger blir ikke trøndere lenge, sier hun til NA.

Les også at den nye kommunen bestående av Vikna, Nærøy, Leka og Bindal vil bli det sjette største i Nord-Trøndelag.

Tvangssammenslåinga har skapt store reaksjone. Her er noen av sakene:
Får 1 milliard i «bonus»

– Skaper et kraftsenter

Den nye kommunen i Ytre Namdal blir Norges aller største oppdrettskommune og vil flytte tyngdepunktet i nye Trøndelag nordover, mener Høyre og Venstre.

 

– Har diskutert opp og ned

Hver morgen før klokka ti samler denne gjengen seg for en prat og en kopp kaffe på Leia. Kommunesammenslåinga har de diskutert seg ferdige med for lenge siden.Raser mot regjeringas tvangssammenslåing

Ordfører: – Slag i trynet

– Dette er et dolkestøt. Leka blir ofret i tvangssammenslåinga, mener ordfører Per Helge Johansen.


I NA kan du også lese at det planlegges topp moderne sandvolleyballanlegg i Kleppen.

Trønder-Avisas forside prydes i dag av Bindal-ordfører Britt Helstad (Ap), som er skeptisk til at Bindal skal bli en del av Trøndelag som følge av den nye storkommunen.