Thomas utslått i VM-debuten

Thomas Hjalmar Westgård havnet nesten halvminuttet bak raskeste løper Sergei Ustiogov og ble som ventet utslått i VM-debuten i den finske sprintløypa.

I mål Her kommer Thomas Hjalmar Westgård fra Leka og Irland i mål under Ski-VM i Lahti. Skjermdump fra NRK 

NAMDALSAVISA

LATHI:  Westgård hadde på forhånd ingen forhåpninger foran sprinten i fri teknikk, som er regnet som hans svakeste øvelse. Han ønsket å bruke denne øvelsen som en god gjennomkjøring foran lørdagens skiathlon, og senere 15 km i klassisk stil. Han endte på 77. plass i sin VM-debut torsdag.

Samtlige norske løpere gikk videre fra prologen, selv om Petter Northug ikke imponerte. Han tok seg videre til kvartfinalen med et nødskrik, og ble nummer 27.

I dameklassen ble det norsk seier i prologen. Maiken Caspersen Falla vant med 2,37 sekunder på finske Mari Laukkanen, mens Katja Visnar ble nummer tre. Kathrine Harsem ble nest beste norske på sjuendeplass.

Finalene starter 16.30.