Tidligere statsråd sammenliknet tvangssammenslåing med krigsinvasjon

Agdestein: – Jeg er sjokkert

Elin Agdestein (H) trodde hun leste feil da hun bladde gjennom VG fredag. Men jo, Lisbeth Berg-Hansen (Ap) sa virkelig at tvangssammenslåinga av Bindal er like ille som Russlands annektering av Krim-halvøya.

Klønete formulert Arbeiderpartiets Lisbeth Berg-Hansen fikk mange til å heve både ett og to øyenbryn da hun sammenliknet tvangssammenslåing av heimkommunen Bindal med Russlands annektering av Krim. Dagen etter minnet hun seg på den gode, gamle regelen «tenke det, men ikke si det», samtidig som hun forberedte storinnrykk til hytta på Bjørgan. Vi blir 11 folk og fire hunder. Så det blir trivelig, sier Ap-politikeren.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

BJØRGAN: – Jeg måtte gni meg selv i øynene. En sånn type argumentasjon hører ikke heime noe sted, sier Høyres stortingsrepresentant Elin Agdestein.