Lastebil med dynamitt totalskadet etter utforkjøring på E6

E6 er nå åpnet igjen etter å ha blitt sperret av en lastebil full av dynamitt ved Fjerdingen i Grong kommune.

TOTALSKADET En lastebil med dynamitt veltet på E6 ved Fjerdingen.   Foto: Monrad Lassemo

VELTET En lastebil med dynamitt har er totalskadet etter trafikkulykke på Fjerdingen i Grong  Foto: Knut Gartland

NAMDALSAVISA

FJERDINGEN:  Ifølge operasjonsleder Dag Hjulstad i Trøndelag politidistrikt jobbes det nå med å prøve å få løftet opp lastebilen for å ta ut dynamitten som er i den.

– Bilbergerne på stedet prøver å få vendt lastebilen, for så å løfte den opp. Det er muligheter for personbiler å passere, forteller han.

Statens vegvesen skriver på Twitter klokka 18.28 lørdag kveld at det nå er manuell dirigering på stedet, og at vegen kan bli stengt på perioder inntil 30 minutter.

Klokka 19.34 lørdag kveld skrev Statens vegvesen at E6 er åpen for fri ferdsel.

DETTE HAR SKJEDD:

En lastebil kjørte av vegen på E6 ved Fjerdingen i Grong kommune lørdag formiddag. Det opplyste politiet på Twitter klokka 10.10.

Politiet skriver senere at lastebilen fraktet dynamitt, som ligger stabilt på lasteplanet. Lastebilen skal være totalskadet etter utforkjøringa.

– Sjåføren av lastebilen er en mann i 60-åra, og han slapp uskadd fra ulykka. Det er glatt på vegen der ulykka skjedde, forteller operasjonsleder Bård Krogstad i Trøndelag politidistrikt.

Politiet opplyser også om at det er noen trafikale problemer, men at personbiler har mulighet til å passere.

Politiet sier til TV2.no at det er 14 tonn dynamitt i lastebilen, og 800 kilo i tilhengeren, men at det ikke er fare for eksplosjon.