Kiwi og Meny større enn Rema

For første gang må Rema 1000 se seg slått av Norgesgruppen i Nord-Trøndelag.

STØRRE ENN REMA 1000 For første gang er Norgesgruppen større enn Rema 1000 i Nord-Trøndelag. Men på toppen troner fortsatt Coop suverent.  Foto: Dagsavisen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Norgesgruppen med sine Kiwi og Meny-butikker er såvidt  større enn Rema 1000 i Nord-Trøndelag. Norgesgruppen får 20,4 prosent, mens Rema har en markedsandel på 20,2 prosent, skriver Trønder-Avisa.

På toppen troner fortsatt Coop med nesten 55 prosent markedsandel.

Tallene fra analysebyrået Nielsen er den offisielle statistikken for dagligvareomsetning i Norge. Tallene gjelder hele 2016.

I vårt fylke er det små endringer i markedsandelene. Likevel gir Norgesgruppens utrulling av Kiwi-butikker utslag.

Rema har tidligere sagt at de har hatt stor effekt av sin Æ-kampanje. Den får ikke utslag på markedsandelene før i 2017-tallene kommer.

Coop tar over halvparten

Men ingen slår Coop som har hele 54,7 prosent markedsandel. Det er 0,1 prosentpoeng tilbake fra i fjor.

– Vi hadde en butikk mindre i fjor, Mega Stjørdal stengt i perioder, sier administrerende direktør Torbjørn Skei i Coop Midt-Norge til avisa. Til tross for en liten tilbakegang i Nord-Trøndelag, vokser Coop med 1,8 prosent i Sør-Trøndelag.

Og direktøren er offensiv:

– Markedsandelene skal opp både i Nord- og Sør-Trøndelag. Vi vil jakte nye etableringer på de fleste steder. Vi vil både finne nye lokaler til eksisterende butikker og etablere helt nye. Namsos er en by der vi helt klart må styrke oss. Der har våre eksisterende butikker en god posisjon, men vi har for lav markedsandel, sier Skei. Det er Extra-konseptet Skei vil rulle ut flere steder.

Stengte butikken

– Årsaken til fallet i markedsandeler er at vi stengte den ene Rema-butikken i Namsos i åtte uker i fjor på grunn av renovering. Da tapte vi ti millioner i omsetning. Vi har heller ikke vært flinke nok til å bygge nye butikker. Det skal vi gjøre noe med nå, sier regiondirektør Vidar Andersen i Rema til Trønder-Avisa.