Hovedlandsrenn på ski, UM i friidrett og norgescupfinale i slopestyle

Klart for ungdommens festhelg

Det er duket for alle tiders dager for namdalske ungdommer i ski og friidrett. Hovedlandsrennet på ski, UM i friidrett og norgescup i slopestyle er ingrediensene i ungdommens festhelg.

KLAR FOR HL: Leonart Taubert gleder seg til å hoppe i denne bakken i Tolga, der Hovedlandsrennet går av stabelen i helga.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Totalt skal 26 namdalinger i ilden i de tre arrangementene, der to av dem har status som uoffisielt NM.

Voldsom bredde

Mens Ski-VM går inn i finalehelga, skal 12 namdalinger delta i sitt «VM». Hovedlandsrennet er et uoffisielt norsk mesterskap for årsklassene, og dette mesterskapet er med på å vise bredden i norsk langrenn. For ikke mindre enn 975 deltakere er påmeldt i de fire klassene i langrenn: Jenter 15: 195 påmeldte, jenter 16: 177, gutter 16: 306, gutter 15: 296.

De har med andre ord ingen lett veg til topplasseringene de namdalske deltakerne som er med i Hovedlandsrennet. Blant namdalingene i langrennssporet er det utvilsomt Trym Malmo, Grong og Nora Lerfald, Lierne som kan hevde seg høyest på listene. Trym ble nylig midt-norsk mester i sprint, mens Lerfald senest for ei uke siden gikk veldig fort i Lirennet.

Hovedlandsrennet starter med distanserenn i fri teknikk fredag, fortsetter med sprint klassisk lørdag, mens det søndag er stafett.

TIL START: Mange namdalinger er med i langrennsløypa i Hovedlandsrennet, deriblant denne trioen: Emil Elstad, Spillum, Kristoffer Raudsepp Stuenes, Lierne og Trym Malmo, Grong.  Foto: Sandmo

 

Hopp og kombinert

Mens det er mange namdalinger i skisporet, er Leonart Taubert eneste namdaling i hopp og kombinert. Han deltar både i hopp individuelt, samt i øvelsen kombicross.

Norgescup slopestyle

På Oppdal er det klart for årets siste norgescuprenn i slopestyle. Sebastian Schjerve gikk til topps i forrige norgescuprunde på Hovden. Denne gang stiller han i seniorklassen.

Namsos er også representert i juniorklassen, der Jan Arild Moe Pedersen er med.

Nye medaljer?

I Bærum arrangeres innendørs-UM i friidrett. 12 namdalinger er med i mesterskapet, og som alltid er det godt håp om mange namdalske medaljer.

Overhalla er med sine ti deltakere en av de store klubbene i UM.

Steinkjer er største nordtrønderske klubb, og her er Kristian Skage Nordlund fra Trones en av utøverne. Han løper 800 og 1.500 meter, samme som UM-debutanten Grethe Tyldum fra Høylandet.

UM-DEBUT: Hållingen Grethe Tyldum skal debutere i UM i friidrett i Bærum i helga.  Foto: Hanne Aarmo