Tiller settes opp på Nationaltheatret

Carl Frode Tillers «Begynnelser» skal spilles på Nationaltheatrets hovedscene.

Samarbeid Carl Frode Tiller (fra venstre), sammen med Hans Magnus Ryan og Bent Sæther fra Motorpsycho. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Namsosforfatterens stykke settes opp to ganger på Nationaltheatrets hovedscene under Heddadagene i juni.

«Begynnelser» er et samarbeid mellom Tiller, Motorpsycho og teatergruppa De Utvalgte og ble spilt på Trøndelag Teater i 2016.

Stykket høstet svært gode kritikker etter premieren.


Carl Frode Tiller, De Utvalgte og Motorpsycho klar for premiere på en baklengs dødsreise

– Komplett treenighet på teaterscenen

Tre av landets fremste aktører på sine felt møtes på de skrå bredder. Fredag er det premiere på stykket om Terjes dødsreise.

 

«Begynnelser» er en dødsreise bakover i tid. I dødsøyeblikket gjenopplever hovedpersonen Terje situasjoner som på en eller annen måte har styrt hans livsbane. Bruddstykker fra hverdager kan sees som et familiealbum med bilder som aldri ble fremkalt.

«Brageprisvinner Carl Frode Tiller har vært en av landets mest profilerte forfattere de siste årene. Motorpsycho er rockebandet som alltid søker å sprenge grenser, både for seg selv og andre. De Utvalgte, med regissør Kari Holtan og videodesigner Boya Bøckman i spissen, er hyllet som et av landets mest innovative scenekunstkompanier, og går utenpå de fleste med sitt skremmende sterke og poetiske samtidsteater», skriver Heddadagene i sitt program.


Fra Terje til Terje for Kenneth

Skuespiller Kenneth Homstad fra Namsos får to nye roller på 2017-programmet til Trøndelag Teater.


Rockgruppa Motorpsycho har tilnærmet seg stoffet med stadig nye innfallsvinkler. Den innstillingen passer godt til forestillingen, som i seg selv omhandler livets mange begynnelser og improviserte forsøk. Om vår iboende egenskap til å alltid prøve å reise oss igjen, selv om det aldri er gitt hvordan det ender.