Høyt henger hyttene...

– Vi må tilby noe spesielt

Til høsten håper Kathrin Kjeldbotn Wråli og Christian Wråli å tilby høytsvevende overnatting i Breksillan i Fosnes.

Luftig overnatting Det er ei slik hytte Kathrin Kjeldbotn Wråli og Christian Wråli håper de snart kan bygge i Breksillan.   Foto: Illustrasjonsfoto

Dette er mer en opplevelse enn ei overnatting.

Kathrin Kjeldbotn Wråli
NAMDALSAVISA

FOSNES: De har planer om å bygge tretopphytter hvor de skal tilby overnatting litt utenom det vanlige for turister som er på utkikk etter noe annet enn ei hotellseng.

Opplevelsesturisme er i vinden som aldri før. Både Visit Namdalen og Trøndelag reiseliv opplever at reisende blir stadig mer kresne i hva de ønsker å oppleve på reise, og derfor jobbes det aktivt med å finne opplevelser som fenger kundenes interesser.

Og det er nettopp det ekteparet Wråli håper å få til når de setter i gang med bygging av tretopphytter.

Opplevelsesdesign

Sammen med ei rekke andre aktører i turistnæringa i Namdalen var Kathrin Wråli deltaker på et kurs i opplevelsesdesign i regi av Visit Namdalen og Trøndelag reiseliv.

– Kurset ble raskt fulltegnet, noe som tyder på at vi har truffet godt med temaet og at den namdalske reiselivsaktøren er «hungrig» på faglig påfyll. Dette lover godt for utviklinga av reiselivet i Namdalen, mener daglig leder i Visit Namdalen, Bente Snildal.

– Målet med kurset er at de ulike aktørene skal kunne utvikle seg og jobbe fram produktet sitt på best mulig måte. Vi vil få fram bedre produkter og bedre opplevelser, og for å nå et nytt marked må vi se på muligheten til å forlenge sesongen også, fortsetter Snildal.

Kurset er finansiert av Innovasjon Norge, og det skal gjøre deltakerne i stand til å jobbe videre med sine produkter også etter at kurset er ferdig.

– Vi har som mål å få disse produktene synlige gjennom dette kurset. Tilbakemeldingene vi får fra deltakerne er at de er fornøyd med kurset, og at de nyter godt av det faglige påfyllet. Dette fungerer jo som en møteplass i tillegg til at kurset er med på å heve kompetansen. Dette er en arena for samhandling og inspirasjon, mener Snildal.

Hun er klar på at reiselivsproduktene som finnes i Namdalen er gode og kan nå et bredt marked.

Wråli på sin side lot ikke muligheten til å melde seg på dette kurset gå fra seg.

– Det er flott at de setter i gang et slikt kurs. Jeg føler at jeg har lært mye om å lage opplevelser som fenger, og vi lærer hva vi må ta hensyn til.

Matnyttig

– Dere har jo et spennende prosjekt på trappene?

– Ja, vi satser på å åpne ei tretopphytte for overnatting i august. Det er estimert tre til fire måneders byggetid, og med en gang det våres i lufta, vil vi sette i gang med å bygge ei hytte som vi skal prøve ut før vi setter i gang med to hytter til, opplyser Wråli.

Ekteparet har tatt over heimgården til Kathrine i Breksillan, og da de tok over, drodlet de litt om hva de skulle gjøre med gården.

– Det er jo en skogbrukseiendom. Derfor kom vi inn på trær, og vi hadde hørt om et sted i Brumunddal som kunne tilby overnatting i tretopphytter. Vi kom i kontakt med Frode Schei, daglig leder i Tretopphytter AS, og dro nedover for å se hva dette var. Etter det har tida gått. Schei har gitt oss mye hjelp og veiledning, og vi har søkt tillatelser her og der. Nå er stort sett alt på plass, forteller Wråli.

Inspirert

– Tror dere at det er et marked for noe slikt?

– Ja, det tror vi. I første omgang skal vi prøve ut med ei hytte, men vi har tillatelse til å bygge tre. I Brumunddal har det vist seg å være veldig populært. Det er tydelig at folk søker etter noe spesielt når de skal ut på ferie. Vi har fått støtte fra Innovasjon Norge, og det i seg selv viser at vi har noe som er litt utenom det vanlige. De ville ikke støttet bygging av helt vanlige overnattingshytter. Dette er mer en opplevelse enn ei overnatting, sier Wråli.

Hyttene i seg selv skal være inntil 19 kvadratmeter og hytte med platting for opphold skal være på inntil 50 kvadratmeter til sammen. Hyttene skal ligge mellom fire og åtte meter over bakken og etableres i stormsikre trær og rundstokker.

Wråli har ikke plantegningene 100 prosent ferdige ennå, men forteller at det ikke er mye som gjenstår før alt er klappet og klart.