KB Dykk fikk ny kontrakt på Island

KB Dykk AS må ha «levert» så det holder som første norske serviceselskap på Island, for nå fornyer islendingene kontrakten med Rørvik-selskapet.

PÅ TUR 24 meter lange «Troll» – bygd ved Moen Marin i 2016 – bruker rundt tre døgn på krysninga fra Namdalskysten til Island.  Foto: KB Dykk

NAMDALSAVISA

RØRVIK: I konkurranse med flere norske selskaper kapret KB Dykk servicekontrakten med Arnarlax på Island. Selskapets 24 meter store servicebåt «Troll» kan derfor igjen sette kursen mot vest, en overfart som er beregnet til tre døgn fra Namdalen til Island.

På sagaøya skal båt og mannskap utføre fortøyningsarbeid og andre serviceoppdrag for flere oppdrettere, blant annet Arnarlax.

– Vi ser på oppdraget som en tillitserklæring fra våre islandske venner. Havbruksnæringa på Island er i kraftig vekst, men de har ikke kommet like langt i spesialisering og modernisering av serviceflåten, sier Ola Krystad i en pressemelding.

Selskapet han leder har i løpet av det siste halvannet året ekspandert kraftig – både på flåte- og mannskapssida. Selskapet har økt arbeidsstokken fra 11 til 65 ansatte og utvidet med seks nye fartøy.