Elevene i Sørli imponerte jevnaldrende fra Nordli

– Artig, men nervepirrende

Det ble rett og slett fest da Roland, Magnus, Sigrid og resten av elevene ved Sørli skole startet fredagen med å vise fram kampdagen sin.

Rocket: Det ble full fyr i på scenen og blant publikum da Magnus Freland framførte «Veit ’a mamma det?» sammen med Tale Solberg. 

Full kontroll: Roland Gåsbakk sørget for at publikum både så og hørte det som foregikk på scenen. 

Koret: Dortea (7) var en av mange korister som førget for god klang. 

EKSTRANUMMER: Sigrid Bruce Solstad måtte synge «Gje meig, gje meig, gje meig» to ganger. Hun har også vært med på å skrive teksten. 

NAMDALSAVISA

LIERNE: – Jeg spurte Jan før vi satte i gang: «Når kan vi lage et musikkspel med ABBA-musikk?» Jeg fikk til svar at de musikerne som går på skolen klarer hva som helst, sier Ellinor Bergli.

Hun er lærer ved Sørli skole og har hatt hovedansvaret for årets musikkspel. Jan heter Totland til etternavn og har som regel vært musiker under disse spelene.

I år fikk han ikke engang styre lyd og lys, og kunne derfor lene seg tilbake og bare nyte forestillinga «Kvardagsliv».

Hverdag gjennom 100 år

– Historiene mellom sangene er faktiske hendelser fra Sørli som nå får nytt liv. De viser fram litt av hverdagen i bygda gjennom rundt hundre år, forteller Bergli.

Flere av elevene har bidratt med å skrive tekster. Ikke bare for de korte sketsjene, men også til musikken som tok sluttpoenget i sketsjene videre.

En av dem som fikk best respons fra publikum, som var skoleelever busset fra Nordli, var Sigrid Bruce Solstad da hun sang «Gje meig, gje meig, gje meig».

– Det handler om ei gammel, desperat kjerring som enda ikke har funnet seg mann, forklarer 16-åringen som har veldig liten erfaring med både sang og scene.

– Det er artig, men litt nervepirrende å opptre.

Skumleste forestilling

En annen som imponerte stort, var Magnus Freland som framførte «Veit ’a mamma det?» sammen med Tale Solberg.

Den gitarspillende 13-åringen fikk det virkelig til å svinge.

– Dette er morsomt fordi jeg liker å være på scenen å spille gitar, sier Magnus som under hele forestillinga var en del av husbandet.

– Men du sang da også?

– Jo, og det var artig. For det å synge er ikke min sterkeste side, sier 13-åringen.

Forestillinga fredag var én av tre forestillinger. Og kanskje den elevene var mest spent på.

– Det er mye skumlere å spille foran jevnaldrende, for da får de ikke alltid like mye respons. Men denne gang var jo stemninga kjempebra, smiler Ellinor Berg.