Spennende år for Amanda Kamara

Namsosingen er ute med ny singel

NA-spaltist Stine Friis Hals har tatt en prat med Amanda Kamara om det å være fra en liten by, kreativitet, og voksenpersonene som har muliggjort drømmene.
NAMDALSAVISA

OSLO: Det blir et hektisk år for Amanda Kamara. Fredag slapp hun debutsingelen, og til høsten skal hun spille teater.

Etter å ha drevet lenge med musikk kommer endelig Amanda Kamaras første singel. Hun forteller at sangen som heter «Limbo» best kan beskrives som en soulinspirert poplåt.

– Det er en sang som jeg i utgangspunktet har skrevet selv. Så har jeg jobba med den sammen med bandet mitt.

SE VIDEO: I et intervju med NA-spaltist Stine Friis Hals, snakker de om det å vokse opp i Namsos som by og det å være kreativ som artist.

Nå er Kamara spent på å dele sin første egenskrevne låt med publikum.

– Jeg er spent på hvordan den blir tatt imot, og det er litt spesielt å skulle slippe sin første singel. Det er dette jeg bestandig har villet og jobba mot i lang tid, så det blir veldig artig.


Avsluttet miniturneen i Namsos

– Nå er vi endelig heime

Amanda Kamara og resten av bandet hennes spredte om seg med julestemning.

 

Møte publikum

Kamara har store planer for den videre satsinga på musikken, men i første omgang ønsker hun å møte publikum.

– Etter hvert håper jeg på å holde en del konserter, og prøve å spille litt rundt omkring. Deretter håper jeg å kunne gi ut flere singler og etter hvert kanskje også en EP. Jeg har skrevet mange sanger, men akkurat hva planen blir, er litt vanskelig å si.

Etter å holdt på som artist i mange år har hun skaffet seg stor erfaring og vet hva hun vil. Det kommer godt med når hun debuterer.

– For min del føles det veldig rett å ikke ha sluppet noe før nå. Når jeg har prøvd meg i lang tid har jeg kunnet utforske og finne mitt eget uttrykk. Det har vært veldig godt.

Mormons bok

Karrieren som musiker er ikke det eneste Kamara satser på. Senere i år skal hun spille i teaterstykket «The Book of Mormon» ved Det Norske Teatret. Der skal hun spille mot kjente skuespillere som Frank Kjosås og Markus Bailey. Hun har allerede begynt forberedelsene.

– Det blir mer etter hvert, men jeg hører en del på musikalen. Hovedfokuset ligger på musikken akkurat nå.

«The Book of Mormon» handler om to mormonergutter som reiser til Uganda for å spre det gode ord om sin religion. Når de kommer fram til landsbyen, viser det seg at deres ord ikke er relevant for dem som bor der. Det blir en kulturkrasj, og stykket rommer både humor og alvor.

– Musikalen er skrevet av gutta bak «South Park», og det blir alvorlige tema, samtidig som det er mye spøk og moro.

Selv skal hun spille en av landsbyboerne, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

MYE PÅ GANG Amanda Kamara har mange jern i ilden om dagen, og neste uke kommer hennes debutsingel «Limbo». Til høsten venter nye utfordringer når hun skal spille i musikaloppsetninga «The Book of Mormon» ved Det Norske Teatret i Oslo.  Foto: Susann T. Daljord

 

– Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten. Når jeg har en ensemblerolle blir det mye sang og dansing på meg. Det som er så bra med et stykke som dette, er at det er ulikt og annerledes enn de fleste andre. Det er veldig spennende å være med på.

Som alltid når «South Park»-skaperne Trey Parker og Matt Stone lager noe, blir det litt oppstyr. Men Amanda Kamara tror ikke at noen kommer til å bli støtt av forestillinga.

– Jeg synes bare det er styggartig å få være med, og håper ikke at noen tar seg nær av det. Det er en veldig fin historie, og det er viktig å huske på at det bare er et teaterstykke.

Travelt år

Timeplanen i år er rimelig full, men det har ikke Kamara noe imot.

– Det å holde på med egen musikk er det jeg har aller mest lyst til. En av drømmene er å kombinere, og i år er det en drømmesituasjon hvor jeg kan gjøre begge deler, og det er deilig å kunne ta store steg i begge retninger. Det er artig at det skjer ting, og jeg er veldig glad i høyt tempo. Nå ser jeg bare fram mot å dele mitt eget uttrykk og få vise hvem jeg er.