Herborg Kråkevik skal lede finalen i Revy-NM

En av landets største revystjerner kommer til Høylandet i sommer for å lede finaleforestillinga i NM i revy.

TIL HØYLANDET: Herborg Kråkevik kommer til Høylandet for å lede finaleforestillinga under Revyfestivalen. 

Jeg gleder meg til å le.

HERBORG KRÅKEVIK
NAMDALSAVISA

HØYLANDET: – Det blir interessant å se hvilke revytalenter som befinner seg i dette landet. Jeg gleder meg til å le, sier den etablerte skuespilleren om sitt første besøk i revybygda.

Debutere i revytelt

Kråkevik er for tida aktuell med den kritikerroste forestillinga «Herborg til Chat Noir» på Chat Noir i Oslo. Sceneskiftet fra hovedstaden til teltet på Høylandet blir likevel ikke så dramatisk for den erfarne artisten.

– Jeg debuterte i et revytelt. Det var i 1993, og jeg fikk hard medfart. I etterkant har jeg selvfølgelig blitt bortskjemt med både publikum og teknikk på de største teaterne, men jeg tror alle artister har godt av å komme til en litt enklere sal og måtte gi det en har innimellom, sier Kråkevik.

– Når det er sagt – jeg har hørt at de er veldig proffe på Høylandet, så overgangen blir nok ikke så stor, legger hun til.

– En av våre største

Programansvarlig for Norsk Revyfestival, Hanne Vilja Sagmo, er storfornøyd med besøket.

– Festivalen er 30 år i år og da må vi hente fram de store kanonene for å kaste glans over jubilanten. Herborg Kråkevik behersker mange sjangre; hun parodierer, hun er musikalsk og hun har gode tekster. Det gjør henne til en av våre aller største revystjerner, sier Sagmo.

Hun tror at den ellers så populære finaleforestillinga kommer til å bli enda bedre i år.

– Det er klart at en så stor stjerne som Herborg kommer til å løfte forestillinga, med god hjelp av de glimrende revygruppene som konkurrerer på scenen, selvfølgelig, sier hun.

Fra før er det kjent at NRK-programleder Rune Gokstad skal lede Revygalla – en hederskveld som skal hylle festivalens 30 år lange historie.