Skreifestivalen går av stabelen for 19. gang

Mye tradisjonsrikt – og noe nytt

Det som i 1998 startet som en liten skreidag, har nå blitt en fullverdig festival. Neste helg braker det løst for 19. gang.

INVITERER TIL SKREFESTIVAL De mange aktørene forsikrer om at Skreifestivalen byr på noe for alle og enhver. I front: Therese Danielsen fra Kystmuseet og instruktør Ulf Grande  Foto: Lena Erikke Hatland

NAMDALSAVISA

RØRVIK: – Planene er klare, og vi har masse morsomt, sier Anne Grete Walaunet.

Neste helg går mat- og kulturfestivalen på nytt av stabelen, og både nye og tradisjonsrike opplevelser står på plakaten.

– Det er mye tradisjon i Skreifestivalen, men vi har også utviklet oss. I år har vi mye nytt, samtidig som vi har videreført gamle suksesser, sier Walaunet.

En hyllest

Festivalen er en hyllest til ei viktig næring i Vikna og på Namdalskysten, og det er mange som er med på å gi både innbyggere og tilreisende ei minnerik helg.

På plakaten står blant annet Barnas skreifestival, utstillinger, konferanse, fiskerbondens marked og tradisjonsrik tur til fiskeværet Vandsøya.

Nytt av året er satsinga «Le mot storhavet», som er ei teaterforestilling med fokus på vinterfiske og skrei. Under Skreifestivalen blir det fire forestillinger, der publikum blir tatt med på en fiktiv reise til Vandsøya.

Rekordstor påmelding

Det er også duket for flere arrangement på kveldstid, med pubkvelder i bryggene og på Rederiet. Onsdag blir det «Seniorskrei» på Norveg, hvor utstillinga «Fish and ships» vil bli åpnet.

En gammel suksess med historiefortelling og søndagskafe, kommer også tilbake under årets festival.

På Fiskerbondens marked er det rekordstor påmelding fra aktører, og det kommer til å bli alt fra trekkspill og motorer til barnelek og matsalg. Aktørene inviterer alle som en til å delta på årets Skreifestival.