Ny kunstgressbane på Spillum snart en realitet

– Blir siste skrik

Når RBK fotballskole sparkes i gang på Spillum i midten av august, håper arrangørene det skjer på idrettslagets splitter nye kunstgressbane.

SNART I MÅL: Fotballgruppa i Spillum IL, her representert ved leder Terese Lien, har jobbet for å få på plass ny kunstgressbane over lengre tid. Neste måned tas første spadetak på den gamle grusbanen på Spillum og i august håper initiativtakerne å kunne invitere til RBK fotballskole på ny bane.  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

SPILLUM: Utbygging av kunstgressbane på den gamle grusbanen bak Spillum IL sitt klubbhus har vært under planlegging i en årrekke. Nå blir det endelig en realitet.

Under Spillum ILs årsmøte tidligere denne uka, ble det vedtatt å iverksette arbeidet snarest mulig.

– Dersom alt går etter planen, vil første spadetak gjennomføres allerede i løpet av april, forteller avtroppende leder i Spillum IL, Stig Atle Viken.

Helårsanlegg

Kunstgressbanen kommer i tillegg til den allerede eksisterende gressbanen på området.

Med to store fotballbaner til disposisjon, håper Viken rekrutteringa vil få et løft.

– For aktiviteten i idrettslaget betyr dette selvfølgelig veldig mye. Nå kan vi snart tilby et helårsanlegg, fastslår Viken – som roser arbeidet som er blitt nedlagt av fotballgruppa i Spillum IL.

– De har virkelig stått på og jobbet for at dette skal bli en realitet. De har gjort en kjempejobb, rett og slett, fastslår han.

Pris: 7,2 millioner

Den nye kunstgressbanen utgjør en samlet pris på 7,2 millioner og vil bli finansiert gjennom spillemidler, sponsormidler, dugnadsarbeid og låneopptak.

– Alt det økonomiske er i orden, men vi vil fortsette arbeidet med salg av andeler til privatpersoner for å få ned låneandelen ytterligere, forklarer Stig Atle Viken.

Planen er at den nye banen skal stå ferdig ved utgangen av sommeren.

– Ønsket er at vi skal kunne arrangere vår årlige RBK fotballskole der i midten av august, sier Viken – som lover flotte fasiliteter på nybanen.

– Resultatet vil være en fullverdig elleverbane med alle krav det innebærer, samt flomlys og kunstgress av beste kvalitet. Dette blir siste skrik og virkelig topp på alle måter, avslutter Stig Atle Viken.

Ny leder

Under Spillum ILs årsmøte tidligere denne uka, takket Stig Atle Viken av som leder. Han blir nå erstattet av Mathias Mørkved – som også sitter som leder i skigruppa i idrettslaget.

Ragnhild Eidshaug ble tildelt pris for årets ildsjel, mens Anders Flågan mottok innsatspokalen.