Familie på fire flyktet fra krigen i Syria

– Her i blokka har vi fått en helt ny familie

Etter en dramatisk flukt fra krigsherjede Syria, har den unge familien på fire fått et nytt liv i Namsos med naboer som har trykket dem til sitt bryst.

NY HEIM Familien fra Syria har skapt seg en ny heim i blokka i Overhallsvegen, godt hjulpet av snille naboer. Fra venstre: Margrethe Leirfall Brøndbo, Marit Wien Solstad, Tone Husvik Lysberg, Zoher Hawary, mamma Abeer Alarbeniy, Ameer Hawary og pappa Saado Hawary.   Foto: Espen Fossland

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Familien Alarbeniy/Hawary kommer fra Damaskus. Da krigen kom dem for nære i 2012 – og Assad kom etter familiemedlemmer, besluttet de å flykte. Første reis gikk til Libanon der de bodde i en flyktning-leir i to år. Det var en vond opplevelse. Syrere ble ikke godt behandlet.