Trøndelags beste på ett brett

Torsdag samles 1.300 elever i Levanger til fylkesmønstring for ungdomsbedrifter.

MAT Villfisken UB i Grong har satset på fangst og salg av fisk, og stiller selvsagt på fylkesmønstringa.  Foto: Christer Rognerud

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Gjennom ungdomsbedrift får elevene bygd opp kompetanse og erfaringer.

Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene i Brønnøysundregistrene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt varer og tjenester og stått for den daglige driften. 31 av 37 videregående skoler i Trøndelag tilbyr ungdomsbedrift dette skoleåret.

– Det er tross alt dagens unge som skal skape verdier, og sikre velferd og framgang i fylket. Jeg håper flere elever vil søke seg til linjer som tilbyr ungdomsbedrift, sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

En jury skal kåre de beste bedriftene som dermed kan få delta i NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm 4. og 5. mai.