NA konkurrerer om Årets redaksjonelle event

NA hedret under medieprisutdeling i Bergen

570 mil på landevegen i en Opel Ascona fra 1975 ga Namdalsavisa heder under Den store prisfesten til Mediebedriftenes Landsforening i Bergen.

HEDRET Lars Øvereng og Torbjørn Tørset kjørte 570 mil på landevegen i en Opel Ascona fra 1975. Onsdag sto de på scenen og ble hedret under Den store prisfesten i Bergen.  Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

BERGEN: Namdalsavisa var nominert til årets redaksjonelle event i Norge i 2016 – med Langtigjen.no.

Prisen i kategorien gikk til KK med KKmila – men Namdalsavisa, representert ved Lars Øvereng, Kim Riseth og Torbjørn Tørset ble ropt opp på scenen for å motta hederen "award of excellence".

– Dette er gøy! En vill ide med god planlegging og gjennomføring tar Namdalsavisa helt til metropolen London. På veien fortelles unike historier, og alle mediehusets flater benyttes på utmerket vis. Det er ikke langt igjen til pallen. Bravo! skriver juryen om Lars Øvereng og Torbjørn Tørsets ferd mot London og Royal Albert Hall.

– Vi er kjempefornøyd med at det vi gjør får nasjonal oppmerksomhet, men vårt fokus er først og fremst på Namdalen. Vi er allerede i gang med å dra de konseptene vi nå har fått pris for videre, for å glede så mange som mulig i vårt distrikt. Dette inspirerer oss til videre innsats, sier sjefredaktør i NA, Kim Riseth, etter prisutdelinga.

12 dagers direktesending

17. juni 2016 sto Åge Aleksandersen og Sambandet på scenen i Royal Albert Hall. En mer enn 40 år gammel drøm gikk i oppfyllelse; det som til nå kun hadde vært strofer i en rockelåt, var med ett blitt realitet.

– NA har fulgt Åge Aleksandersen gjennom hele karrieren – fra kantineøvinger til konsertsaler, fra sagbruksjobb til Spellemannspriser. Ingen har hatt så stor betydning for byens omdømme som nettopp «norsk rocks gudfar». Når Åge skulle spille konsert i London bestemte vi oss for å skape en innovativ og engasjerende dekningen av den største begivenheten for våre lesere i 2016, i form av 12 dagers interaktiv direktesending på web-TV, sier Lars Øvereng som er produkteier innholdsmarkedsføring i NA.

Disse var nominert i kategorien "Årets redaksjonelle event":

NRK - Hata på nett

KK - KKmila

VG - VGlista by X

Namdalsavisa - Langt igjen

Bergens Tidene - Fyllesex eller voldtekt

Nådde ikke opp i avisforside-kategorien

Da det ble vedtatt at Trøndelag blir ett fylke, ville vi i NA markere det på en spesiell måte.

Resultatet var nominert til årets beste avisforside i Norge 2016. I konkurranse med Drammens Tidende, NA, Fædrelandsvennen og VG gikk prisen til Bergens Tidende.

– Vi visste at dette ble en historisk dag, og ville lage en historisk forside. Da satte vi i gang en intern konkurranse på huset på å komme med det beste forslaget, og det var markedsavdelinga som fikk flest stemmer, forteller sjefredaktør i NA, Kim Riseth.

Sven-Erik Persson, Lars Øvereng og Frode Buvarp er trioen bak forsida – og de synes det er stas å bli nominert i kategorien årets forside.

– Det er stort å bli nominert i en landsomfattende konkurranse. Prisen henger ganske høyt i avisbransjen i Norge, sier Sven-Erik Persson.

– Hva var ideen bak forsida?

– Den første tanken vi hadde var å gjøre noe rundt et spill. Vi var inne på brettspillet Risk som handler om å erobre kontinenter, men så begynte vi å tenke på Monopol. Forsida er en illustrasjon der bildet av brettet er tatt med en Iphone, og så ballet det på seg, sier Frode Buvarp.

– De dyreste gatene som Rådhusplassen har vi gjort om til Trondheim torg, mens de billigste gatene er Namdalen. Og på sjansekortet står det «Rykk fram til Trøndelag», legger Lars Øvereng til.

Riseth forteller at forsida har blitt lagt merke til.

– Vi fikk mange tilbakemeldinger fra leserne på at forsida var veldig bra, så det er helt klart at den ble lagt merke til, sier han.

Hvem vinner? Drammens Tidende, NA, Fædrelandsvennen, VG og Bergens Tidende er blant de nominerte. 

 

I tillegg til NAs forside, var også disse nominert av Mediebedriftenes Landsforening:

Drammens Tidende 9. juni 2016

Namdalsavisa 28. april 2016

Fædrelandsvennen 20. september 2016

VG 9. november 2016

Bergens Tidende 15. september 2016