Røde Kors er forberedt til påska

Påska nærmer seg – og Røde Kors i Nord-Trøndelag har gjort sine forberedelser.

Viktig øvelse Når noen går seg bort eller skader seg på fjelltur, rykker frivillige fra Røde Kors ut. Sist helg fikk mannskapet ei viktig gjennomkjøring før årets påskeberedskap. Foto: Kim Daniel Dypingen  Foto: Kim Daniel Dypingen, Nord-Trøndelag Røde Kors

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: I nydelig vintervær sist helg hadde Nord-Trøndelag Røde Kors, avdeling Hjelpekorps, vinterredningskurs i Høylandet.

Her hadde Røde Kors 17 deltakere og 16 personer som hjalp til med organisering, veiledning, mat og markørtjeneste. Totalt var 33 personer i aksjon.

Kurset som ble kjørt, «Kvalifisert søk og redning vinter», kvalifiserer for å drive søk og redning etter savnede på vinteren.

– Kurset omhandler blant annet søk etter savnede i vinterfjellet, hvordan klare seg i vinterfjellet, overnatting utendørs på vinteren, håndtering av nedkjøling og hypotermi, og snøskredopplæring, opplyser Kim Daniel Dypingen, fagleder for ettersøkning i Nord-Trøndelag Røde Kors.

Søndag ble kurset avsluttet med skredøvelse sammen med politiet, politihunder og Redningshelikopter Ørlandet.

– Mange ivrige nedla god innsats her. Å drive søk og redning på vinteren trenger ikke være en enkel sak og krever mannskaper som er flinke til å ta vare på seg selv og andre. Røde Kors ønsker gjerne at flere friluftsinteresserte blir med for å drive med søk og redning, spesielt for vinterredning, sier Dypingen.

Å øve på kritiske hendelser som kan oppstå er svært viktig for det frivillige mannskapet.

– Røde Kors er bygd opp på frivillighet, så når noen er savnet eller skadet eller syk ute i terrenget er det vanlige mennesker som til daglig jobber med andre ting eller går skole som rykker ut for å hjelpe til, påpeker Kim Daniel Dypingen i Nord-Trøndelag Røde Kors.

Skredsøk Mange frivillige gjennomførte kurset «Kvalifisert søk og redning vinter».  Foto: Kim Daniel Dypingen, Nord-Trøndelag Røde Kors